Seçim ekonomisi uyguluyorsan bir an önce seçime gideceksin. Seçime gitmeden seçim ekonomisi uygulamak ekonomiyi batırır. 

Daha geçen hafta 2 TL artan benzinin litre fiyatına bugün 1,43 TL zam geliyor. 

Motorine ise 1,38 TL zam.

Mayıs başında 20,33 TL olan benzinin litre fiyatı ay bitmeden 24,30 oluyor. 1 ayda %20 fiyat artışı..

Enflasyonun kendiliğinden düşeceğini sananlar nerede?

İşin en ilginç yanı insanlar hala otomobil fiyatları ne zaman düşecek diye merak ediyor. Herkese bedava otomobil dağıtsan ne olacak? Nereye gidecek bu insanlar? Ayda 1000 km yol yapsan benzinli otomobilin sırf yakıt masrafı 2000 TL. Kaç kişi ödeyebilir bunu?

Üretmezsen olacağı bu ülkede. 20 senedir tüketim ithalat ekonomisine yöneldi benzin bu kafayla seneye 50 TL de olur karşılıksız para bas kredi dağıt bu kredilerden ev araba yada döviz alanları yararlandır çiftçi sanayiciyi yararlandırma olacağı bu hazıra dağ dayanmaz deniz bitti.. Üzgünüm ama her şey çok daha kötü olacak. Bugünler iyi günlerimiz. Titaniğin buzdağına çarpmadan önce güvertede dans eden parti veren insanların ruh halinde aymazlık içerisindeyiz. Bakalım sonumuz ne olacak!

Not 1: TCK’de yapılan son değişiklikle Soruşturma izni kurul tarafından. Kaymakam /Vali izninden istisna edilmiş. İstisna edilen kısım tedavi muayen süreçlerine ilişkin. Zaten malpractice direkt savcılarca soruşturuluyordu. Her ne kadar idareye açılsa da dava doktorlara rücu edildiği için can yakıyordu. Şimdi o engellenmiş. Esas tazminatlar can yakıyordu. Rücu edilmeyecek kolay kolay artık. Ameliyat yapacak doktor bulunamıyordu. Teknik güç bilimsel hegemonya böyle bir şey. Savcılara kapak oldu. Ota boka doktoru dava ediyorlardı. Bir de şu var: Bundan sonra doktorların bıçak parası ciddi artar. Hasta öldürmeyen hekimler değer kazanır. 
Burada esas can alıcı nokta özel hastane ve vakıf üniversitesi hastanelerindeki hekimleri de kapsam içerisine almaları.

Belinde silah olanlar ve kolunda altın bileziği olan teknik bilgi ve beceriye sahip insanlar; sözel okuyanların gücü olmaz. Onlar fırsatını bulurlarsa ceplerini doldurup parayla güç sahibi olmayı denemeliler.