Ramazan Kurtoğlu hocam yüksek gelen ABD enflasyonu ve ÜFE verisi sonrası (sırayla %8.5 ve 11.2) şunları söylemiş: ABD enflasyonu son 41 yılın en yükseği ile %8.5.

Enflasyon ile servetler eritilecek varlıklar el değiştirecek.Gıda ve su ile kitleler terbiye edilecek.Şok -düzensiz göçlerle Milli/ulus devler Demografik dönüşüm ve istikrarsızlığa itilecek…Herşey Büyük Sıfırlama ve 3.Savaş için. ABD Dolar’ının yani küresel para sisteminin üç dönemi:

Altına güven:1944-15 Ağustos 1971

Tanrı’ya güven :1971-2008

Fed’e güven:2009 ve sonrası

Yani;

In Gold-In God-In Fed We Trust/Altına-Tanrıya-Fed’e güveniriz.

Yani;

Büyük çöküşün  ve 3.savaşın otoyolu

Londra-Washington-Pekin!?

Hocamızın kalemine, yüreğine sağlık. Katıldığım tespitler. Ben de enflasyon hırsızlığı üzerine bir kaç kelam edeyim. 

En başta şunu ifade etmek lazım. Enflasyon halkın cebinden para çalmaktır ve en ahlaksız vergi zulmüdür. Kıtlık iklim koşullarına da bağlı şüphesiz. Yalnız zombi şirketlere ve sermayeye teslim olan, batık şirketleri kurtarmak için karşılıksız para basıp halklara enflasyon vergisi salan devlet yönetimleri halklarını yoksullaştırıp temel gıdalara ve barınmaya ulaşmasını inanılmaz derecede zorlaştırıyor.

Fransız ihtilali veya yeni bir devrim şart. Zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi olmayanların yaşamı ellerinin tersiyle itmesiyle mümkün olabilir isyan.. Para standardında altına ya da karşılıksız para basmaya son verecek bir sistem geliştirilmeli ve 2 yıl üst üste % 1 enflasyonu geçen hiçbir hükümet iktidarda kalmamalı, otomatik düşmeli. Popülist politikalara son verilmeli, emeklilik yaşı 70 e çıkarılmalı ve tam engelliler dışında hiçbir kimseye sosyal yardım adı altında tembelliği teşvik edici halk kesesinden devlet yardımı yapıılmamalı.

Şirketlere verilen teşvikler istisnai durumlar haricinde sıfırlanmalı (teşvik millet parasıyla çünkü) ve kısıtlı verilen özel teşvikler ciddi olarak denetime tabii tutulmalı. Aksi halde geniş halk kitleleri olarak sermayenin ve azgın azınlığa ruhunu, bedeni satmış fahişe devletlerinin ve onların aç gözlü ihtiraslı yolsuz ahlaksız yöneticilerinin kölesi ve oyuncağı oluruz.

Not 1: Piyasadaki korkunc fiyatlar ve düşen alım gücüne rağmen ilginç bir hareketlilk var biri birileri ve ya bir grup piyasaya el altından çok büyük paralar enjekte ediyor olmalı
Türkiye batmaz batırılamaz çok çile çekeceğiz ama yok olmayacağız.

Not 2: Sadece son on altı yılda 6 trilyon 749 milyar 591 milyon 743 bin lira vergi ödedik. İşte ödediğimiz bu vergilerin peşine düşmediğimiz sürece; çok maaşlı bürokratlarla, gereksiz yatırımlarla, hesapsız harcamalarla, israf ve yolsuzluklarla karşılaşma ihtimalimiz kaçınılmazdır!

Not 3: Araba olayını bilemem ama ev konusunda bundan sonra 90'lı yıllarda olduğu gibi gecekondulaşmaya gidilecek. Millet boş bulduğu arsaya derme çatma ev yapıp oturacak. Müteahhitten ev alınacak diye bir şey yok. Enflasyon eğer sert tedbirlerle düşürülmezse olacak olan bu.

Not 4: Bir öngörüde bulunayım 2023 seçimleri sonrası para arzı % de 70 kısılacak  kısılan para arzı ile tepetaklak gidecek fiyatlar ve varlık çözülmesi (bu emtiyalara $ dahil ) 20 yıllık AK Parti sonradan bulmuşlarının tüm varlıkları yok olacak 
Deniz verdiğini her zaman geri alır..!

Not 5: Kendi kızını kurban eden Agamemnon’u gözünün önüne getiren şair Lucretius şöyle haykırır: Din, insanı böyle büyük kötülüklere bile sevk edebilir.

Denemeler, Francis Bacon

Not 6: Tek bir savaş başlığıyla milyonlarca liraya satılan evler arabalar anında tuzla buz olur. Bu dünyada sahip olunan hiçbir şeye güvenmeyin. Kaybedilene de üzülmeyin çünkü kalıcı olan şeylerin hiçbiri bu dünyada değil.

Not 7: Memleketini güzel bulan insan, yolun başındadır. Her yeri kendi yurdu gibi gören, güçlüdür. Bütün dünyayı yabancı bir ülke gibi gören insan ise mükemmeldir. (St. Victorlu Hugo, 12. yy)