Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar, yarın sabah 10.00'dan itibaren Eskişehir'in eğitim köyü Hamidiye'den canlı yapacak. Serhan Asker'in EKRAN HABER'den Emre Kulcanay'a yaptığı özel açıklamaya göre; yarınki yayında köydeki Çifteler Köy Enstitüsü ve eğitim tarihi ile güncel konular tartışılacak, sürpriz sanatçıların eşlik edeceği türküler ile Halk TV canlı yayınında Eskişehir'den keyifli ve bilgilendirici bir canlı yayın yapılacak. Detaylar şöyle...

HAMİDİYE, HALK TV'DE

Türkiye'nin ilk köy enstitülerinden biri olan Çifteler Köy Entisitüsü'nün bulunduğu Hamidiye Köyü, belediye başkanları, eğitim tarihçileri ve sürpriz sanatçıların katılacağı canlı yayına ev sahipliği yapacak. Hamidiye Mahallesi Muhtarı Serdar Yılmaz ise köyün, Türkiye'nin eğitim tarihine katkıları bu programla genç kuşaklara aktarılacağını söyledi. Yayın için köyde hazırlıkların hızla sürdüğünü belirten Yılmaz, "Daha önceki Hıdırellez programımızın yapıldığı alanda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Tüm köy halkımızı ve Eskişehirliler'i bu özel yayın ile köyümüze bekliyoruz" dedi. Öte yandan Mahmudiye Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "15 Eylül 2024 Pazar günü (yarın) sabah saat 10:00’da Hamidiye mahallemizde Serhan ASKER’in sunumuyla Görkemli Hatıralar programı vardır. Programa Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt ve Mahmudiye Belediye Başkanımız İshak Gündoğan konuk olacaktır. Programa tüm halkımız davetlidir. Programımıza katılmak isteyen vatandaşlarımız için saat 09:30’da ilçemiz Ziraat Bankası yanından otobüs kaldırılacaktır" denildi.

SERHAN ASKER: SÜRPRİZ SANATÇILARLA HAMİDİYE'DEYİZ

EKRAN HABER'e konuşan Serhan Asker, yarın gerçekleştirilecek özel yayında Türkiye'de kurulan ilk iki köy enstitüsünden biri olan Çİfteler Köy Enstitüsü'nün Anadolu'nun eğitim ve tarım ile kalkınmasında öncü rol oynadığını belirterek yarın Hamidiye Köyü'nden yapacakları ve Halk TV'de saat 10:00'dan itibaren canlı yayınlanacak Görkemli Hatıralar programı ile köy enstitülerini tekrar gündeme getirmek istediklerini söyledi. Asker, "Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve eğitim tarihçileriyle yapacağımız söyleşiye sürpriz sanatçıların şarkıları eşlik edecek" diye konuştu.

EĞİTİM KÖYÜ HAMİDİYE, AŞIK VEYSEL'İN ŞİİRİNDE

Hamidiye Köyü, halk ozanı Aşık Veysel gibi Anadolu kültürünü zenginleştiren kültür ve sanat insanlarını ağırlamış, Köy Enstitüsü sayesinde Ankara’ya direkt ulaşım yolu olan eski adıyla ‘şose’, asfalt yola sahip bir köy. Hamidiye Köyü, geçmiş yıllarında 2 bakkal, 3 kahvehane, manav, kasap, berber, tuhafiye, kütüphane ve gazete-dergi bayii gibi önemli alış veriş mekanlarının olduğu, depoları ve değirmeniyle hareketli bir köydü. Aşık Veysel Şatıroğlu, -o dönem Çifteler İlçesi’ne bağlı olduğu için- Çifteler Köy Enstitüsü olarak adlandırılan okul ve köy hakkında şu dizeleri yazmıştı.

Siir Kitap

SERHAN ASKER KİMDİR?

Serhan Asker 1974 senesinde Hatay​'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi​ İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitiren Asker, Almanya'da Siyaset Muhabirliği yüksek lisansı yaptı. 1995 senesinde Milliyet Gazetesi'nde gazetecilik mesleğine başladı. 2000 senesinde TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'nda politika muhabiri olarak televizyon haberciliğine başladı. Formula 1 ve Avrupa Futbol Şampiyonası programlarının sunumlarını yaptı. Serhan Asker, uzun süredir Halk TV'de canlı yayınlanan Görkemli Hatıralar programını yapımcı ve sunuculuğunu üstleniyor...

EKRANHABER.COM

Editör: Emre Kulcanay