Türkiye uzun yıllardır başıboş sokak köpeği sorunuyla uğraşıyor. Son zamanlarda çığrından çıkan bu problem, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı kapsamında halen TBMM'de görüşülmeye devam ediyor.

Köpeklerin toplatılması, rehabilite edilerek kısırlaştırılması ve tüm rehabilitasyon sürecine rağmen saldırganlığa devam eden köpeklerin uyutulmasını öngören kanun teklifi hayvan derneklerinin tepkisini çekti.

Sokak Hayvanları

YASANIN GERİ ÇEKİLMESİ TALEBİ

Bu süreçte gerçekleştirilen protestolardan biri de Beşiktaş Meydanı'nda düzenlendi. Protestocular sokak hayvanlarıyla ilgili sloganlar atarak yasanın geri çekilmesini talep etti.

KÖPEK MASKESİ TAKTILAR

Köpek maskeleri giyerek köpek kılığına giren hayvanseverler, besteledikleri şarkılarla yasa tasarısına tepki gösterdi. Basın açıklaması öncesi teklifin ilk üç maddesine kabul oyu verenlerin isimleri tek tek okunarak protesto edildi. Siyasi partilere, milletvekillerine ve hak savunucularına seslenilen ortak basın açıklamasında şu ifadeler kaydedildi:

"BİR SABAH KUYRUK SALLAYAN ÇOMAR'I GÖREMEYECEKSİNİZ"

''Muhalefet partileri vekilleriyle birlikte kurduğumuz baskı ile 22 Temmuz Pazartesi günü, saat 14'e ertelenen ikinci toplantıda görüşülecek 14 madde daha var. 14 maddeyi de geçirirlerse, toplam 17 maddelik yasa tasarısının ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bir sabah uyandığınızda, sizi selamlayan, kuyruk sallayan mahalle sakininiz Çomar'ı, göremeyeceksiniz. Çünkü öldürecekler! Suyunu tazelemek için Sarman'ı arayacaksınız, ama bulamayacaksınız.''

Sokak Hayvanları2

Editör: Yaren Eryılmaz