Muhalefet sanıyor ki ekonomi çok kötü, iktidar seçime gidemez. Tamamen hayal görüyorlar. Ekonomi bu kadar kötü iken iktidar bloğunun oy oranı bütün anketlerde %35-40 bandında. Daha %10-15 civarında da kararsız görünüyor. Muhalefet hiçbir somut çözüm önerisi ortaya koyamıyor. 2019 yerel seçimlerinden beri iktidar bloğunun oylarında hiçbir anlamlı düşüş yok. Ekonominin yıllardır kötü olması halkın iktidarı bırakıp hemen muhalefete kayacağı anlamını taşımıyor. Nitekim de o geçiş hiç gerçekleşmedi.

Yani halk muhalefetin ülkeyi yönetip düze çıkarabileceğine inanmıyor. Buna ben de dahilim. Muhalefet iktidara gelmek istiyorsa populist söylemleri bırakıp neyi nasıl yapacağını maddeler halinde bir manifesto şeklinde halka açıklamalı. Örneğin muhalefet enflasyonu nasıl düşürmeyi planlıyor? Veya düşürmeyi planlıyor mu?

Bana kalırsa muhalefetin enflasyonu düşürmek için hiçbir somut eylem planı yok. Sadece devlete daha fazla memur alıp, emekliye zam yapma derdindeler. Bunlar enflasyonu daha da artıracak adımlar. Mülteci konusu kapandı bitti. Muhalefet buradan oy geleceğini sanıyorsa hayal aleminde yaşıyor. Gelecek olsa gelirdi şu ana kadar. Kemal bey yıllardır aynı teraneyi okuyor. Mülteciler yarın gitse sanayi tamamen durur. Onlar çalışıyor en ağır işlerde.Türk vatandaşları da KPSS'ye giriyor.

Ev konut kira fiyatları bu arada can yakmaya devam ediyor. Hükümet palyatif geçici çözüm olarak yabancıya konut satışında limit artışına gidecekmiş. Türk vatandaşlığına başvuru şartı değişiyor. Alınması gereken evin fiyatı 250 bin $'dan 400 bin $'a yükselmiş. Ayakta alkışlıyorum. Şişmiş ev fiyatları patlayacak. Yabancılara satılan konut satışı 2021'de 58 bin 576. Toplam satışlardaki oranı sadece %3.9. Yabancılara satışları çıkardığınız anda Türkiyede ortalama ev fiyatı sadece 75 bin $. Halk aç gözlü olduğu için yabancıya satar köşeyi dönerim havasına girdi. Limit yükselmesi hizaya getirir.

İnşaat maliyeti uçtu diyenlere buradan bilgi: 150 m2 dairenin inşaat maliyeti en lüks malzemelerle şu anda 1.1 milyon TL. Buradan 3-4 milyon TL'ye nasıl varıyoruz müteahhitler bir açıklasın anlayalım. Hadi %50 de arsa payı olsun ki abartı bir oran bir çok yer için. Etti mi 2.2 milyon TL. Gerisi ne oluyor? %80-100 kar. Sonra bunun adı maliyet arttı oluyor. Sen karından taviz verme, milleti soymanın adı maliyet arttı olsun.

Enflasyonun %150 olduğu yerde devlet bankası talimatla zararına%15 faizle konut kredisi verirsen yapay talep olur tabi. Sen konut kredisi faizini %40 yap bakalım nereye gidiyor o uçan kaçan ev fiyatları. Özsermaye ile inşaat yapan kaç müteahhit var bu ülkede? Çoğunda 5 kuruş sermaye yok. Banka kredisiyle inşaata başlıyor. İnşaat devam ederken satış yapıyor. Malzemeyi çek ve senetle alıyor. Dolayısıyla müteahhitin %80-100 kar etme gibi bir hakkı kesinlikle yok. Geçiniz bu lafları. 

Neticede insan hayret ediyor değil mi! En azından anketlere yansıyan sonuçlara şaşırıyor. Neden mi? Bu kadar yoksulluğa, adaletsizliğe, hayat pahalılığına, barınma ve gıda sıkıntısına rağmen hala iktidar bloğu en muhalif anket şirket rakamlarına rağmen yüksek görünüyor. En azından anlamlı bir düşüş yok.

Hayretmemek mümkün değil mantıklı bir birey için. Anketlere belki tam anlamıyla görüşünü tercihini belirtmiyor belki de sokaktaki vatandaş diye düşünmek kısmen rahatlatıyor. Ve fakat bu kadar rezillik yaşanırken ülkede oy oranını onu bunu bilmem; normal şartlarda ülkeyi yöneten siyasilerin sokağa çıkmaya utanması lazımdı. En azından halkın bu hissiyatı politikacılara göstermesi elzemdi.

Tabii muhalefetin beceriksizliği, öngörüsüzlüğü, çözümsüzlüğe hizmeti ve kendini herkese sevdirme popülizmi cabası. Ne talihsiz bir milletmiş Türk milleti. İktidarın hali ortada. Muhalefet de maşallah. Ondan sonra gençlik niye ümitsiz ve ülkeyi terk etmek istiyor sorup duruyoruz? İktidarıyla muhalefetiyle tüm politikacılar sağolsun. Hepsi sorumlu. Çaresizliğe düşmüş halkına ümit vermeyen aciz muhalefet. Size de yazıklar olsun. Bari Ekrem İmamoğlu Başkanın önünü açıp Cumhurbaşkanı adayı gösterin de halkın yüzüne az kan gelsin. Bir halk bu kadar umutsuz bırakılmaz? Bir yiğit halk böyle harcanmaz! Aklınızı başına alın.

Son söz: İnsan iyi olanın, güzel olanın, özgürlüğün peşinden gider.. Üç büyük dinin peygamberleri mezarlarından kalkıp desteklese dahi muhalefetin tüm beceriksizliği, seçim sisteminin adaletsizliğine, rekabetin eşit şartlarda gerçekleşmemesine rağmen muhafazakar sağın ve İslamcıların bir daha ülkede iktidar yüzü görme ihtimali yoktur, varsa bile olasılık sıfıra yakındır.