Bir gecede, bir kararname ile herkesin oturduğu ev kendisinin olacak.

Tapu, doğalgaz, elektrik, internet, su dahil.

İkinci gece çıkacak kararname ile ev eşyalarının bedava olması dahil edilecek.
Garip tarafı, halk meclisinde karar almıyor, kararname çıkarıyor. Niye kararname? Üç kuruşluk ya da beş kuruşluk çıkar uğruna milletin ali menfaatlerini zenginlere ve akrabalarına peşkeş çeken ilkesiz ahlaksız vekillerle devrim olmaz da onun için. Teşekkürler Erkan Başkanım. 
Hayırlı! olsun!

İroni yapmıyorum. 17. Yüzyılda reform hareketleri olurken kilise mallarına el koymak da yer çekimi kanununa aykırı denilmişti. Fakat çok güzel el konuldu. Adaletin ve dünyanın yaşanılır olmasının sağlanması için gelir ve servet eşitsizliğinin azaltılması gerekiyor. Tek yolu da miras hakkına sınırlamalar getirmek ve servet vergisi devleti ve milleti semirerek bugünlere gelmiş zenginlerden ve şirketlerden yoluyla dezavantajlı gruplara ve yoksul halka kaynak transferi gerçekleştirmek. 

Yek yol devrim. Başkaca da bir yol yok. Evine bir kalıp peynir götürmekte zorlananlar teklife sırıtmayın. Sıyrılın öğrenilmiş çaresizliğinizden. Zincirlerinizden kurtulun. Ne kadar köle olmaya hevesliymişiz ki; en ufak adil, eşitlikçi ve devrimci fikir imkansız geliyor uyuşmuş beyinlere. 

Son söz:  Eğer zenginler haksız ve lüzumundan fazla, ihtiyaç duymadıkları servetlerini fakirlerle paylaşmak istemiyorsa,  o zaman  o varsılların sadece evleri değil tüm servetleri ve eşleri de elinde hiç mülk taşımayanlara helal kılınmak zorunda kalabilir. Belki bu sayede kalplerine bir korku düşer de yeryüzünde tanrı gibi gezinmezler, yaradana eş koşmazlar ve kibirle hareket etmezler.

Not 1: Alkol midenizi tahriş eder ve midenizin daha fazla asit üretmesine neden olur. Yeterli asit ve alkol biriktiğinde mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Uzun süreli alkol kullananlarda reflü, mide ülseri, ince ve kalın bağırsak problemleri sık görülür. Pankreas, insülin ve bağırsakların yiyecekleri parçalamasına yardımcı olan diğer kimyasalları yapar. Ancak alkol tüketimi kimyasalların pankreas içerisinde kalmasına, iltihaplanmaya ve beraberinde ciddi bir hasara neden olabilir. Karaciğeriniz, içtiğiniz alkolün neredeyse tamamını parçalar. Bu süreçte birçok toksini işler. Zamanla aşırı içki, organı yağlı hale getirir ve kalın, lifli doku oluşturur. Bu kan akışını sınırlar; bu nedenle karaciğer hücreleri hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları şeyleri almazlar.

Alkol, kan damarlarını genişleterek cildinize daha fazla kan akışı oluşturur. Bu durum kısa süreli olsa da vücut ısınızın hızla yükselmesine ve kızarmanıza neden olabilir. Öte yandan, uzun süreli, ağır içki kan basıncınızı artırır. Vücudunuz stres hormonlarını serbest bırakır ve kan damarlarını daraltır, bu nedenle kalp kan pompalamak için çok daha fazla efor harcar.

Not 2: REFAH için nüfus artışının olmaması gerekiyor.

Nüfus artmayacak, FABRİKA sayısı artacak, dolayısıyla gelirler, yaşam standartı artacak.

Bizde doğru düzgün yatırım yokken nüfus artıyor.

Sonucu da yaşıyoruz.

Not 3: Kandırmanın yanlış olduğunu ve kandırdığımı biliyorum, ancak işler böyle yürüyor, gerçeklik böyle bir şey. Yaşamın ve her seçimin bir dolap olduğu bilinir, ancak bu bilgi o kadar evrensel kabul görüyor ki artık hiçbir alternatifi yok. Herkes herkesin kandırdığını biliyor, dolayısıyla herkes kandırıyor ve şayet ben kandırmazsam, aslında dürüst olmanın ıstırabını çekerim..
Zygmunt Bauman.

Not 4: Lao Tzu’nun Yol ve Erdem Öğretileri’nden birkaç ufuk açıcı satır: “Başkalarını bilmek keskin zekadır, kendini bilmek bilgelik. Başkalarına hükmetmek kuvvettir, kendine hükmetmek yücelik. Yeter miktarı bilmek zenginliktir, en önde olmak içteki ikrar. Yerini bildikçe hayatta kalır insan ve aldığı soluk verdiği kadarsa uzun bir hayattır yaşadığı.”

Not 5: Sevişmek isteyen kadının gözü ne dağ ne ırmak görür..

Not 6: Aydınlanmak için toprakla dağla bağlantını keseceksin. Gökyüzüne yükselmektir aydınlanmak. Miraç da böyle bir  şeydir.

Not 7: Ekrem İmamoğlu, “Bu saatten sonra bu seçimi iktidar kazanamaz, muhalefet kaybeder” diyor. 

Not 8: İmamoğlu'na ceza verilip jet hızıyla İstinaf ve Yargıtay onaylarsa Cumhurbaşkanı adayı olamaz.

Muhalefet muhtemelen bunu bildiğinden adaylığını öne çıkarmak istemiyor.

Önünü kesmek isteyenlerin acele etmesi lazım.

Aksi durumda bir sonraki Cumhurbaşkanı İmamoğlu olabilir.