Peynir fakir yiyeceğidir. Ekmekle katık edilir. Peynirin lüks olduğu bir dönem hatırlamıyorum ben. AKP'nin 2023 vizyonu sayesinde, çok şükür! 

Geçen gün markete alışverişe gittiğimde gördüğüm fiyatlar dudak uçuklatıcıydı; bir markanın Ezine peynirinin kilosu 107.14 TL’ye satılırken aynı markanın İzmir Tulum peynirinin kilosu ise 114.14 TL’ye satılıyor. Bir başka markanın TOPİ peynir ürününün ise 250 gramı 14,45 TL’ye satılırken bu ürünün kilo fiyatı ise 69,8 TL’ye denk gelmekte. Akıl işi değil. 

Market reyonunda peynir bölümüne geldiğinizde peynirlere uzun uzun bakan ve hayatı sorgulayan dalmış insanlar görüyorsanız evet "peynir artık lüks" olmuştur. Hiçbir şey bulamazsak peynir ekmek yeriz demek zengin cümlesi artık. Sadece peynir değil maalesef bir çok sağlıklı gıda ve hizmet te lüks oldu artık güzel ve yalnız ülkemde 2022 senesinde. Tanrı affetse insanlar affetmez bu hale koyanları, bu halin sorumlularını..

-  Milyonlarca sabit maaşla çalışan özel sektör, diğer sabit gelirli, memur, asgarî ücretli ve asgari ücretin altında maaş alan emekliyi bir düşünün ne durumdalar. Özellikle yaşamsal önem taşıyan peynir, süt, yumurta, patates gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere, çarşı, pazar resmen yangın yeri gibi alev alev yanıyor. Hiç abartısız söylüyorum tezgâhların yakınına dahi yaklaşılır gibi değil. Bu durumun bu hale gelmesine sebep olan iktidara soruyorum?

  Allah aşkına bu millet nasıl geçinsin? Nasıl ayakta dursun? Hayat mücadelesini nasıl neyle, hangi koşulda versin?  Hakikaten Allah sonumuzu hayretsin, inayetini bahtsız Türk milletinden esirgemesin. Bu iş adım adım sosyal patlamaya, sonu felaketle bitecek isyana doğru gidiyor. Ülkeyi yönetenlerin, azgın zenginlerin aklını başına alıp ivedilikle servet ve gelir transferi yapmaları; ardından Kaynakları verimli üretimlere aktarmaları lazım. Yoksa çukurun içinde debelenmeye devam ederiz.

Not 1: Tus kontenjanları 2 katına çıkarılmış.
Bazı alanlarda kontenjan 4 katına yükselmiş.
Artık barajı geçen pek çok arkadaş yoğun bölümlere rahatlıkla girer.
Tercih yapabilmek için gerekli olan puan barajını kaldırsak daha iyi olur!
Hiç soru yapmaya da gerek kalmayabilir. Sera domatesinden seri üretilecek uzman doktor kadroları…..
Her şey mi değersizleştirilip yok edilir?!

Not 2: Enflasyon halktan en adaletsiz vergi alma yöntemidir !! Her veri o yüzden o kadar mühimdir ki halkın geçinmesini etkileyen tüm faktörler bunlara göre belirlenir... Enflasyonu düşük göstermek katmerli hırsızlıktır..

Not 3: Trafik çevirmesinden otel konaklamasına kadar didik didik ettiler.
ENAG’ın arkasındaki fonun nerede olduğuna kadar...
Hiç bir şey bulamayınca da hapis cezası yasasını ortaya döktüler.
Devletin olanaklarını kişisel kin için kullananlarla karşılaşacağız yakında.

Not 3: İnsanlar kalabalık ailelere, çoklu aile yaşamına, dede oğul torun üçlü yaşamına geri dönecek mecburen. Hem ev kira fiyatları hem de ortak sabit giderleri kişi başı düşürmek için. Gelsin 1960 lar 70 ler 80 ler.

Not 4: Tenhalığı seviyorum, sık görüşülmeyen ama bağı da koparılmayan dostlukları, sakin mekanları, az rastlanılmayı, kendimle kalmayı kendimi saklamayı ve de sınırlarımı.

Not 5: Çok sevdiğim bir arkadaşım, kardeşim vardı eski mahalleden; tanıdığım en neşeli, en sosyal, en fırlama adamlardan biriydi doktor. yıllar önce, bir sabah daha yirmili yaşlarında camdan atlayarak canına kıydı. ben o günden bu yana kimin gönlü neşeli, kimin yüreği yaralı bilmem..

Not 6: Güven problemimi aşamıyorum, herkes şerefsizmiş gibime geliyor.

Not 7: Çektirilen acı havada asılı kalmaz, 
Çektirenin başına düşer... 
• Hz Mevlâna.

Not 8: Kaç yüz gün geçti sensiz
Yokluğuna kaç bin sigara yakıldı bilinmez...
Duygularımı sürgün ettin
Batı gecelerinde kaç revan akşam
Sensiz umutsuz ve mutsuz...

Not 9: Türkiye’de olan işgücü vasıfsız işgücü ve ürettiği katma değerden çok daha yüksek ücret talep ediyor. Enflasyonu doğuran bu. Ya üretilen katma değer artacak ya da ücretler düşecek. 

Not 10: Marketten aldığımız 1 litre kola için %35 ÖTV ödüyoruz.

Yabancılar vatandaşlık için 250 bin dolarlık konut, işyeri aldığında hiç KDV ödemiyormuş.

Not 11: Hangi alanda, ne için olursa olsun "bedava" sandığın her şeyin parasının kat be katının aslında kendi cebinden çıktığını ne zaman anlayacaksın acaba?

Not 12: Bu evleri alabilen kesim zaten her şeyi alabilen kesim. Lokantaya gittiğinde, otomobil alırken, hep aynı kişileri görüyorsun. Her şeyi alabilen belli bir kesim var. Çünkü enflasyon fakirden alıp zengine veren bir olgudur. Kur korumalı mevduat da öyle.