İyilik yaptım bu ne vefasızlık diyorsan eğer; iyilik yapmaman gereken ahlaksızın birine iyilik yapmışındır; ağzına tükürmen üzerine işemen gereken bir nanköre kıyak yapmışsındır. En ilginci de tüm bunları karşılıksız yapmışsındır. Karşılıksız iyilik yapmak Yaradana ait bir özelliktir ve yaradana öykünmek haddini bilmemektir.. Yardım yapmayacaksın hele de karşılıksız bir kaç dost(en fazla 3 kişidir ve 10 yolluk arkadaşındır öyle) haricinde.. Karşılıksız yardım hem sana hem yardımda bulunduklarına zulümdür..

İnsan hak ettiğini yaşar da toplumlar bundan müstesna mı! Kesinlikle hayır. Toplumlarda insanların oluşturduğu bir küme neticede. Şimdi ekranlara bakıyorum herkeste bir telaş. Efendim dolar 10.25 olmuş, ne olacak halimiz feryatları gırıla gidiyor.

Arkadaşlar bir sakin. Her şey biz yaşarken oldu. Cebimize dokununca anladık yaşandığını. Cesur namuslu entellektüeller yıllardır uyarıyor hem de bağıra bağıra. Üretime dayanmayan ekonominin çökmesi haktır diye. Hiçbiriniz kulak vermediniz. Kısa vadeli çıkarlarınız hem ülkenin hem çocuklarınızın hem doğacak torunlarınızın geleceğini mahvettiniz. Hani bir aydının dediği gibi; “Cehennem acı çektiğimiz yer değil, acı çektiğimizi kimsenin duymadığı yerdir.” Acı çekenleri umursamadan yaşayıp şimdi akrep cebe dokununca feryadı figan. Maalesef tek kutsalı para olan dünya insanının gerçekleri görüp kabul etmesi ve ehliyetin liyakatin nasıl siyasetten bürokrasiye her yerde koşulsuz uygulanması gerektiğini anlaması için cebindeki paranın azalması gerekiyormuş.

Devletin malı deniz yemeyen keriz, bal tutan parmağını yalar gibi nice atasözü olan bir toplumdan başka ne türlü bir davranış beklenir aslında emin değilim. 

Türkiye'de ben uzun vadede düzelme görmüyorum.Elbette AKP gidince, yine bir 10 sene büyürüz. Fakat takip eden 10 senede de yine TEKERRÜR olacak, cortlayacağız.
Bunun sebepleri var.İlk olarak, en büyük sebebi, İNSAN KALİTESİ. Kusura bakmayın ama, Anadolu insanı tırt.Hani evrim teorisinde DOĞAL SELEKSİYON süreci vardır. Tabiat şartlarına göre, farklı genetik gruplar seçilir ve hayatta kalır.Bizde Anadolu'da, iyi insanları yüzyıllardır ortadan kaldırıyorlar. Hayatta kalanlar ÇAKALLAR.
Haliyle her yer ÇAKAL GENLERİ ile doldu.
Düzelmez.Bu ülkede, TURKCELL'i yaratan adamın, bugün şirkette esamesi okunmuyor.
Niye? TELSİM ne oldu?Vecihi Hürkuş? Nuri Demirağ? Peki neden tek bir firmanın DRONE'unu alıyor devlet. Diğerlerini niye almıyor? Diğerleri bu milletin şirketi evladı değil mi! Buna benzer tonla örnek var.

Sonuçta az gittik üz gittik dere tepe düz gittik. 20 yıl sonra geldiğimiz yer aynı. Umut edelim daha kötüye gitmesin. Aslında umut da öldü artık da hadi neyse. Berat bey; Allah sonumuzu hayretsin deyip affını isteyip giderken meğer en derin gerçeği ifade edip gitmiş. Rabbim Türk milletini ve hepimizi korusun.

Sivri Dil