Bugün fıkra günü yapalım güzel insanlar. Ülkece geçirdiğimiz şu zor zamanlarda bir nebze olsun belki yüzümüz güler. Hep hüzün hep hüzün. Hep kahır hep kahır. Nereye kadar?

Gelsin ilk fıkra:

Gariban  adamın biri ağanın kızına sevdalanmış. Aşkından divane olmuş, kızı istemişler ağa vermemiş. Oğlan iyice yatağa düşmüş. Bu halini gören herkes ağadan ricacı olmuş ve sonunda ağa kızı vermeye razı olmuş. Ama bu sefer bizim oğlan buna inanmamış. 
Oğlana demişler ki ağa kızını vermeye razı oldu. Bizimki 
- İnanmam
- Bak bu davul zurna senin düğünün için çalıyor 
- İnanmam 
-Bak ata binmiş gelen kız sana geliyor
-İnanmam

Kız eve gelir, gerdekten sonra oğlan pencereyi açıp şöyle bir gerinir ve der ki
- Şimdi inandım işte.

İnancımız kalmadı hiçbir şeye ama olsun geçer.

Fıkra 2: Bizimkisi bir umut işte :

İmamın biri bir gün bir mezarlığa gider... Mezarlıkta dolaşırken dua okuyan bir kadın görür...
Yalnız bir bakar ki, kadın duasını bitirdikten sonra mezara poposunu açar ve gösterir...
İmam hemen kadının yanına gider ve sorar kadına ;
- "Bu mezarda kim var ?"
Kadın ;
- "Kocam yatıyor bu mezarda..." der...
İmam tekrar sorar :
- "Peki dua okuduktan sonra neden mezara poponuzu gösterdiniz ? "
Kadın da ;
- "Rahmetli hayattayken, 'Sendeki bu göt ölüyü bile diriltir' derdi.. 
Bendeki de bir umut... Sürekli deniyorum işte..."

Madem fıkrayla başladık, devam edelim bir fıkrayla:

Adamın biri çok kötü basur olmuş. Yıllar yılı ne yapsa bu illetten kurtulamamış.
Günün birinde gittiği doktor;- "Sizi bu hastalığınızdan kurtarabilirim" demiş. "Nasıl?"> - "G.. nakli ile"> - "G.. nakli mi?"> - "Evet size ölen birinin g..ünü takacağız." Adam şaşırmış ama ne yapsın sıkıntısı çok fazla razı olmuş. Bir süre sonra da, ölen birisinin g..ünü bizimkine takmışlar. Adam acı, tatlı, tuzlu, ekşi ne bulduysa yediği halde hiçbir şikayeti yokmuş. Çok mutlu ama berbat bir kaşıntı inanılmaz rahatsız ediyor. Kontrol için doktoruna gitmiş;- "Nasılsınız?" diye sormuş doktor.-"İyiyim Doktor Bey yalnız çok berbat kaşınıyor."- "Normalde kaşınmaması lazım, ben neden olabileceğini bir araştırayım size haber veririm."Bir kaç gün sonra doktor hastasını telefonla arar;- "Size kötü bir haberim var" .- "Ne oldu?"-"G..ünü size naklettiğimiz adam maalesef i..neymiş. Kaşınması da bu yüzden"- "Eee nolucak şimdi!"- "Nasıl olsa g.. sizin değil, s..ktirin gitsin!!!" 

Yüzler gülüyor hissediyorum. O zaman bir daha gelsin de iyice gülelim:

Kadının hayatta tek bir tane bile erkek arkadaşı olmamış... Kimse ama kimse bakmıyormuş yüzüne... Yıllarca para biriktirip, son çare olarak bir plastik cerraha gitmiş... "Hanımefendi" demiş doktoru, " İnanın yapacak bir şey yok; Tanrı resmen size haksızlık etmiş."Kadının fenalaştığını görünce de teselli gereği duymuş; "Bakın.. Yeniden yaşama inanın. Dünyaya bir daha gelişinizde dayanılmaz bir afet olacaksınız ve bütün erkekler sizin için sıraya girecek."Kadının içini bir umutsuzluk kaplamış ama bir yandan da bu son sözler çok heyecanlandırmış onu. İntihar edip bir an önce mutluluğa kavuşmak istemiş. Çıkmış köprünün üzerine, bırakmış aşağı kendisini...Talih bu ya; hıyar, patlıcan, muz yüklü bir mavnanın üzerine düşmüş. Başını çarpıp bayılmış... Gözleri kapalı, yarı baygın kendine gelirken etrafı yoklamış, nerede olduğunu anlamak için... Eline değenleri kavramış, birini bırakıp diğerini tutmuş.Birden yüzünde aydınlık bir gülümseme belirmiş... "Beyler lütfen.." demiş sevinçle, "Teker teker lütfen..!" 

Bir fıkrayla daha gelin dört dörtlük yaptık beşte beş olsun ki; fıkra günü olsun. İyice bunaldığımız şu enteresan zamanlarda bir nebze ferahlayalım. Gelsin o halde: 

Oldukça seçkin görünüşlü bir bayan uçakla İsviçreden dönmekteydi. Yanında oturmakta olan rahibe'Özür dilerim peder, sizden bir iyilik isteyebilir miyim?' diye sorunca.Rahip : Elbette kızım, senin için ne yapabilirim?' diye cevaplar.Kadın açıkladı: Kendime yeni bir epilasyon aleti aldım ve buna oldukça yüklü bir para saydım. Sanırım limitlerin oldukça üzerine çıktı ve gümrükte elimden alırlar diye korkuyorum. Acaba gümrükten geçişte bunu cübbenizin altına saklayabilir misiniz?'Rahip 'Tabi ki yapabilirim evladım ama biliyorsunuz ki ben yalan söyleyemem.' der.Kadın 'Çok temiz ve dürüst bir yüz ifadeniz var peder, eminim ki size soru filan sormazlar' der ve pahalı epilasyon aletini pedere verir.Uçak havaalanına iner. Peder gümrükten geçeceği sırada görevli;'Peder,gümrüğe tabi bildireceğiniz herhangi bir yükünüz var mı?' diye sorar.Bunun üzerine Peder :'Başımdan kuşağıma kadar ki bölümde açıklayacağım herhangi birşey yok, evladım' diye cevap verince.Şaşıran ve bu yanıtı garip bulan görevli :Peki kuşağınızın altında kalan bölümde neyiniz var?' diye sorar.Peder yanıtı çok mantıklıdır: Kadınların kullanımı için dizayn edilmiş mükemmel, küçük bir alet var, ancak şimdiye kadar hiç kullanılmadı!!' Görevli kahkahadan kırılarak: Tamam peder geçebilirsin, sıradaki!..'

Not 1: Doydukça hırslanan tek hayvan insandır.

Not 2: Eskiden eğitim önemli derdim, artık adalet ve vicdan önemli diyorum. Bir insanda adalet ve vicdan duygusu yoksa eğitimli olsa da bir halta yaramazmış.

Not 3: Artık kriz bitti, kaos, buhran ve dikey düşüş dönemi başladı.