Enflasyon sorununun baz etkisi ve fiyat kontrolleri ile çözüleceği sanılıyor.

Venezuela 2018'de fiyat kontrolleri devreye aldığında bir süre sonra üretim durur, hiperenflasyona varılır (%344 bin).

Venezuela'da bugün bile resmi enflasyon %155. Baz etkisini üzerinden enflasyon sorununun çözüldüğünü iddia etmenin sonu fiyat kontrolleri.

Enflasyon yüzde 85, en ucuz süt 18 TL. Aynı süt enflasyon yüzde 55 gözüktüğünde 22 TL olursa nasıl anlatacaksın?

Günah keçisi zincir marketler ayvayı yer.

Şubat 2023 gibi olabilir.

Son söz: Chp lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nun hapis cezası alması sebebiyle Almanya’dan bu akşam acil dönüş yapacağı belirtiliyor. Varlığıyla boşluk dolduramayan yokluğuyla boşluk yaratabiliyor. Yapay zeka sunumu yaramış..

Bu arada Ekrem Başkanın mesajını da yayınlayalım: 16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.

Ekrem İmamoğlu’na geçmiş olsun, bu da gelir bu da geçer ağlama diyoruz. Neşeyi kaçırmanın enseyi karartmanın anlamı yoktur. İktidar mücadelesi ayaklarını kanatan çakıl taşları ve keskin kaya parçalarıyla doludur. Çok serttir iktidar mücadelesi. İktidara talip olmuşsan önce kendi kefenini hazırlayacaksın, ardından devri sabık yaratmayı göze alıp merhametsiz olacak ve hak hukuk bilmeyenlere, kul hakkını yiyen haramzadelere kefen biçeceksin. Güç mücadelesinde nezaket ve zerafet güç kaybettirir. Kalplerinizi nasır tutmaya hazırlayın.

Not 1: Boeing 737 havada uçarken pilot koltuğuna hayatında uçak uçurmamış kişi oturup, üstüne de Boeing 737 uçurmuş pilotu dinlemezse ne olur?
Ne olacak, uçağın yakıtı bitene kadar fırıl fırıl havada uçar, en sonunda da uçak çakılır.

Not 2: Benim öngörüm endeksin seçime kadar 9 bin değil, 90 bin olması.
Türkiye'deki herkesin gelirinin sadece 6 ayda 20 kat artması kadar şahane bir durum olabilir mi?
Seçimi oyların yüzde 90'ının alarak kazanırsınız.

Not 3: İlaç fiyatlarına %36.77 zam gelmiş. Zam olmasaymış ilaç bulunamıyormuş. Ülkece ekonomi nasıl işler, en başından öğreniyoruz. Arada fakir kalıyor, sefil kalıyoruz ama olsun.

Not 4: Büyük petrol, altın vb rezerviniz yoksa, beşeri sermayeniz zayıfsa, komuta ekonomisinde her fiyatı dikte ederek 100 milyonluk ülkeyi 21. yüzyılda yönetemezsiniz. Sürdürülemez.