Muhalefetin mülteci sınırdışı etmek, çiftçiye bedava elektrik vermek haricinde ekonomik yol haritası nedir bilen var mı? Bir şey üretelim, bir değer oluşturalım diyen tek 1 kişi yok. Hep bir şeyler satma, devletten nemalanma üzerine kurgulu herşey... Muhalefeti dinleyince sanki sınırsız bir harcama kapasitesi var ama şuan bunu harcamıyorlar gibi algılıyorum.
Ona destek buna destek her meslek grubuna kadro sözü. 

Acı ilaç içilecek 2 sene dişinizi sıkacaksınız diyen daha görmedim.

Şok tedavi uygulanmazsa ekonomik olarak en az 4 yıl kürek mahkumuyuz. İktidar veya muhalefet hiç farketmez bunu halka açıkça söylemeyen halkı kandırıyor şu an. Bu kadar basit.. Eğer muhalefet bu kafayla gelip ülkeyi yönetmeye başlarsa yolsuzluklara son verse bile tamamen ülke yine iflah olmaz. Üretimi, verimliliği, çalışmayı ve fiyat istikrarını yani enflasyonsuz bir dünyayı teşvik etmeyen hiçbir sistem adil ve yaşanabilir bir yaşam modeli sunamaz toplumuna. 

İktidarın israfçı, batık modeli ve muhalefetin çözümsüzlüğü birlikte düşünülünce ülkede enflasyon hiç düşmeyecek en azından hayat pahalılığı insanımız için ve verimli katmadeğeri yüksek üretim modeline hiç geçemeyiz demektir. Zaten fiyat istikrarının olmadığı en zalim vergi olan enflasyonun hüküm sürdüğü topraklarda hiçbir ekonomik faaliyet verimli olamaz ve sürdürülemez.

Üstüne üstlük devleti yönetenler gariban milletten topladıkları vergileri, kaynakları enflasyon %200 iken % 9 ile 2 yıl ödemesiz 10 yıl vade ile para babalarına güya ihracat ve Turizmi teşvik ediyoruz ayağına peşkeş çekerken. Peki muhalefetin sermayeye dair 5 li çete dışında bir eleştirisi var mı? Sanki ülkede oligarjik çete sadece yandaş beşli çete? Muhalefet parti mensubu semiren zengin güruh yok mu? Hani sermaye sözkonusuysa hepsi aynı bu siyasetçi takımının. Biri de demiyor: Kimin parasını kime veriyorsun. Zenginden fakire vereni gördük de fakirden alıp zengine vereni yeni gördük. Sermayeye fahişelik etmeye gönüllü politikacılarla hiçbir ülke aydınlık gelecek inşa edemez.

Not 1: Kuşlar gibi uçabilmeyi istediğim yere konup sonra da göçmeyi isterdim.

Not 2: Merak içindeyim. Türkiye’de mahkemelerde jüri olsa yani milleti temsil eden bir karar heyeti olsa; başka deyişle millet adına JÜRİ olsa, Gezi davasında ne karar çıkardı acaba? Guilty or not guilty?

Kararları JÜRİ almadan, yargı bağımsızlığı hikayedir.

Not 3: Suriyeliler'e tam 50.000 konut inşa edilmiş.
Sessiz sedasız...
Şimdi şunu da diyemiyorlar;

"Siz KİRANIZI ödeyemezken, biz göçmenlere 50.000 konut yaptık!"

Not 4: BAŞKANLIK SİSTEMİ en doğrusudur.
Ancak, şu anki gibi değil.
Yasama - Yürütme - Yargı tam bağımsız olmalı.

Kararları JÜRİ almadan, yargı bağımsızlığı hikayedir.
Her vekil, dar bölge sistemi ile seçilmediği sürece de, yasama bağımsızlığı hikayedir.