Güzel ve yalnız ülkemde, canım Türkiye’de barınma, kira, gıda fiyatları doludizgin almış başını giderken arşa doğru; yoksulluk trend haline gelmişken, fakirlik toplumun artık %80 inin deneyimlediği bir hale dönüşmüşken, insanlar sabırla sokaklarda isyan etmeden sandığı beklerken, gençlerin artık gelecek yaşamlarında ev, araba alma ve evlenme ihtimalleri kalmamışken bakın milletin iktidarı neler yumurtluyor yeni. Haber yeni resmî gazetede yayımlanan değişikliğe dayanıyor.

Millet ev bulamazken kiracılar perişanken bizimkiler zaten fiyatları arşa çıkmış konutları hala yabancılara satmak peşinde. Zaten yabancılar için cennet Türkiye. Yabancılar blok halde kapatıyor daireleri: sonra konut rantı yaratırken hükümet yetmez devam diyen bir karar aldı.

Cumhurbaşkanı kararı ile emlakçılara Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satması için Ticaret Bakanlığı tarafından devlet desteği verilecek.  

Turistik bölgelerde, büyükşehirlerde vatandaşların konut alması çok daha zorlaşacak.

Bu bölgelerde kiralık ev fiyatları da epey artacak.

Neyse, ülkeye döviz girsin de gerisi çok önemli değil. Demekki milletin daha çekeceği var. Yalnız ülkeyi yönetenler şunu bilsin: Bu yükün altında vatandaş ezilirken onlar rahat rahat orada oturamazlar. Bu ne büyük bir garabet böyle., vatandaşını değil de  yabancıyı düşünüyorsa baş, allah sonumuzu hayır etsin. Öz yurdumuzda parya olduk gerçekten. Kendi vatandaşına bu kadar eziyet eden başka bir hükümet olmamıştır sanırım.. 

Ortalama 450bin dolardan 1000 daire satılsa, 450.000.000 yarım milyar dolar ülkeye giriş yapar diye planlıyorlar. Ev fiyatları dolayısıyla kiralar artmaya devam eder hükümet bu kafada olursa. Bu gidişle Bir sabah bir kalkmışız. Hepimizi satmışlar.. Bir de aracılara komisyon vermişler. Ülkenin durumu gerçekten vahim demekki. Net olan bu.

Savasta verilmeyen topraklar simdilerde pazarlamasina para verilerek satiliyor. Kenya nin baskentine billboardlarda 250.000Usd ye vatandaslik yaziyor. Havalimanlarida billboardlarda vatandaslikla ev satiliyor. Vatandaslara da imkani olan gitsin deniyor. Acinacak haldeyiz!!! Allahım ne günah işledik de bizi böyle cezalandırıyorsun sorusu yankılanıyor milletin sokaklarına..?

Not 1: “Yol güzergahındaki her yüksek mevkie koca koca binalar dikmek gibi hep böyle dünyevi işlerle mi uğraşacaksınız? Yoksa siz (sırf refah ve rahatınız için) yaptığınız o köşklerde sonsuza dek yaşayacağınızı, dünyaya kazık çakacağınızı mı sanıyorsunuz? Hiçbir hukuk tanımaksızın hep böyle zorbalıkla mı yapacaksınız? Gelin artık Allah’a karşı gelmekten sakının ve bana uyun.” (Şuara/128-135)

Not 2: Ridley Scott'un Covenant filmi bu evrende zayıfların yok olup gittiğini, sadece güçlülerin kaldığını ve o geride kalan güçlülerin de aralarında bir varoluşsal mücadeleye girdiği gerçeğini en karanlık bir şekilde anlatan muhteşem bir film.

Not 3: Ukrayna’daki savaşın kazananı ne Nato, ne ABD ne de Rusya.
Savaşın kazananı Ukrayna’daki tıp fakültelerine YKS’den 250-300 puanla, 1,8 milyon başarı sıralamasıyla girip Türkiye’deki tıp fakültelerine geçiş yapabilenler.
Yanlış görmediysem 270 puanlı, 1,8 milyonuncu geçiş yapmış