Seramik ve heykel sanatçısı Zeynep Homan’ın geleneksel hale getirdiği “Çamurdan Çingene Şenliği”nin üçüncüsü yapıldı. Aynı zamanda Kadıkalesi’nde seramik eğitim merkezi olan “Zeynep Homan Art Studio”nun bahçesinde gerçekleştirilen, yaza veda niteliği de taşıyan partide ünlü isimlerin yanısıra, Gümüşlük’te yaşayan birçok insanı da görmek mümkün oldu.

ÜNLÜLER GEÇİDİ

Jehanbarbur
Jehan Barbur, partiye sevgilisi Güneş Kazdal ile katıldı...

Atölye öğrencilerinin heykel sergisiyle başlayan partiye; gazeteci Mine Söğüt, eşi sanatçı Bahadır Baruter, ses sanatçısı Jehan Barbur ve sevgilisi Güneş Kazdal, şarkıcı Evren Can Gündüz, gazeteci Özgür Mumcu, iş insanı Dilşah Mersin, işletmeci Gülsüm Sami, plastik cerrah Dr. İsmail İnce ile yurtdışında başarılarıyla tanıdığımız veteriner hekim Mesut Gök gibi isimler katıldı.

Drismail
Dr. İsmail İnce ve Veteriner Hekim Mesut Gök de partideydi...

EVRAN CAN GÜNDÜZ ÇALDI

Ozgur-1
Özgur Mumcu, Zeynep Homan ve Evren Can Gündüz...

Dünya kokteyl şampiyonu ve kokteyl reçete yazarı Cevat Yıldırım ise konuklara özel bir gösteri yaptı. Gecede Evren Can Gündüz canlı konser verirken, Can Tunalı, Okay Aynur ve Cansın Öztürk de performanslarıyla katkı sağladı.

8'İNDE BAŞLAYAN GÜMÜŞLÜK AŞKI

Zeynep’in hayatı sanat ve kahkaha ile geçiyor. Gümüşlük’e ilk 8 yaşında gelmiş ve ablasıyla yağmur altında Kadıkalesi’nden Gümüşlük’e kadar yürümüş. Tavşan Adası’nın arkasındaki uçurumdan denize atlayarak geçirirmiş günlerini. Yıllar sonra İstanbul’dan Gümüşlük’e taşınıp yepyeni bir hayat kurmuş kendine.

"ÇİNGENE KADINININ GÖZÜ PEKTİR"

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Seramik ve Cam bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da yıllarca editörlük ve reklam yazarlığı yapmış. Seramik atölyesi ‘Zeynep Homan Art Studio - Çamurdan Çingene’ hikayesi böyle başlamış. “Hayatı delidolu yaşayan Çingeneler de (Romanlar) aynı toprak gibidir benim için. İçlerinde ne varsa şarkılarında, danslarında, sattıkları çiçeklerde, sözlerinde, dillerinde de o vardır. Kadınların gözü pektir. Takıp takıştırdıklarında, şallarının çiçeklerinde, bakışlarının endamında hayat vardır...” diyor Zeynep Homan.

FİYATLAR UYGUN

Zeynep ayrıca sevgilisi Cansın Öztürk ile birlikte Filbahri Meyhanesi'ni açtı. Bodrum Kadıkalesi’nde pazartesi günleri hariç her gün faaliyet gösteren mekân, özellikle “Sarı Yaz” döneminin en uğrak mekânı oldu. Fiyatlar Bodrum’a göre oldukça uygun. Birçok ünlü ismi bu mekânda ağırlamaya devam ediyor. Yazarlar, sanatçı ve gazetecilerin Bodrum’daki Asmalı Mescit’i bu mekân oldu.

Bozcaada Madam Niça’nın yaza veda partisi 14 Eyül cumartesi

N I C A
Oya Terzioğlu ve Saada Delen, Madam Niça’nın kurucuları olarak Bozcaada'nın simge isimleri haline geldi...

Bozcaada’nın simgesi haline gelen Madam Niça, yaz sezonunu 15 Eylül Pazar günü kapatıyor.
Yaza veda partisi ise 14 Eylül Cumartesi akşamı yapılacak.

Cagatay-1Dj Çağatay Dinçsoy ve İşletme Müdürü Özlem Hızır...

İstanbul gecelerinden tanıdığımız DJ Çağatay Dinçsoy’un kapanış partisi için özel repertuvar hazırladığı gelen bilgiler arasında.
Müdavimler İzmir ve İstanbul’dan bu partiye katılmak için hafta sonu rotayı Bozcaada’ya çevirdiler.
Kapanış partisine geniş katılım sağlanması bekleniyor.
Madam Niça’nın kurucuları Oya Terzioğlu ve Saada Delen, 10 yıldır Ada eğlencesinin simge isimleri oldu.
İstanbul’da Gümüşsuyu ve Büyükada’da hizmet veren Madam Niça, uzun yıllardır Bozcaada’da Rum ve Türk lezzetlerini sunuyor.
Madam Niça Bozcaada İşletme Müdürü Özlem Hızır, “Her yaz olduğu gibi 2024 yazı da oldukça keyifli ve eğlenceli geçti. Ada halkı ve yaz tatili için Bozcaada’yı tercih eden tüm konuklara ve tabii ekibime teşekkür ediyorum” dedi.
Madam Niça, kış sezonunda ise İstanbul Gümüşsuyu’nda “Niça Sahne” ile haftasonu konserlerine devam edecek.