Halilergun Meltemcumbul Mahsunkirmizigul
Halil Ergün ve Meltem Cumbul, Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği dizide buluştu...

Yönetmen koltuğuna Mahsun Kırmızıgül’ün oturduğu, başrollerini Halil Ergün ile Meltem Cumbul’un paylaştığı “Güzel Aşklar Diyarı” dizisinin ilk bölümü Kanal D’de seyirciyle buluştu. Yıllar sonra usta oyuncu Halil Ergün’ü ekranda izleyecek olmanın heyecanıyla tam saatinde komşum Öznur Ertan’la televizyonun karşısına geçip dizinin başlamasını bekledim. 
İlk bölümünü izledikten sonra lafı hiç evirip çevirmeden altını kalınca çizerek yazmalıyım ki Halil Ergün, uzun bir aradan sonra ekranlara dönerek doğru bir karar verdi. 

Etkileyici bir oyunculukla seyircinin karşısına çıktı. Örneğin, dizinin cenaze sahnesinde tabut taşınırken Halil Ergün, mimikleri ve bakışlarıyla acılı dedeyi inanılmaz etkileyici bir şekilde canlandırmış.

'Böcek'te oynamışlardı

Halil Ergün ve Meltem Cumbul, 29 yıl önce Ümit Elçi’nin “Böcek” filminde birlikte oynamışlardı. Aradan geçen onca yıldan sonra iki usta oyuncunun bu projede seyircinin karşısına çıkmaları güzel oldu. 
Meltem Cumbul da Türkiye’de en sevdiğim oyuncuların başında gelir. Rolünün hakkını veren bir sanatçıdır. 
Yıllar önce Brooklyn Dumbo’da bir İtalyan restoranında arkadaşlarla akşam yemeği yerken Meltem’e “Canlandığın rolün hakkını vermendeki sır nedir?” diye sormuştum. “İşimi sevmem...” demişti. 
Meltem Cumbul’un dizi ve filmlerinin hayranı olan bir izleyici olarak, ilk bölümde oyunculuğunun yüzde 1’ini bile oynamadığı kanaatindeyim. Düğünde oğlunu kaybetmiş acılı anne rolünü bana geçiremedi. 

Kimse bu sahneden söz etmiyor

Türkiye’de son bir ayda ciddi toplumsal olaylar yaşadık. Narin’in ölümü, 27 yaşındaki polis memuru Şeyma Yılmaz’ın şehit edilmesi, birçok kavga, saldırı, kaza, cinayet, ölüm; ülkece hepimiz sarsıldık. Böylesine acılı haberlerin yayınlandığı ana haber bülteni sonrası, dokunsan ağlayacak ruh haliyle insanlar ekran başına geçiyor. 
Dizinin ilk bölümünde eşi hamile olan, pırıl pırıl genç bir insan kardeşinin düğününde suikast sonucu ölüyor. Meltem, dizide oğlunu kaybetmiş acılı anneyi canlandırıyor fakat ekrandan bana bu acı geçmiyor. 
Acaba bende mi sorun var diye hemen sosyal medyaya bakıyorum, kimse bu sahneden söz etmiyor. 
Çünkü izleyenler etkilenmiyor. Türk seyircinin en duyarlı olduğu konu dizide işleniyor; hepimizin etkilenmesi, genel ruh hali itibarıyla duygulanıp salya-sümük ağlaması, sosyal medyada “gündemdekiler” de konuşulması gerekiyor ama öyle olmuyor. 
O yüzden Meltem’in oyunculuğunun yüzde 1’ini bile ilk bölümde sergilemediğini düşünüyorum. Ayrıca Melis Birkan’ı da dizide görmekten çok mutlu oldum. Abla rolünü güzel canlandırmış. Dizinin genç oyuncuları Burak Berkay Akgül ile Özgü Kaya’yı ilk kez izledim. 
Hayranı olduğun yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ü de özlediğimizi hatırlatmama gerek bile yok. 

Kapadokya'yı çok güzel göstermişler

Reytinglere baktığımızda ilk bölüm için oldukça iyi. Kanalların reyting ölçümü oldukça karmaşık. Dizinin tekrarı, hafta içinde yayınlanan bölümleri falan hepsi reytingleri etkileyen durumlar. 
Bu dizi içinde güzel bir reyting geldiğini söylemek isterim.
Ayrıca Kapadokya’yı da çok güzel göstermişler...