31 yaşındaki Yusuf Kavuk Nevşehir'den Bursa'ya gelmiş fakat kendisinden aylardır haber alınanaması üzerine kayıp olarak aranıyordu. Kavuk'un şüpheli kaybında sevgilisi olduğu bilinen Derya ve arkadaşı Harun'a gözler çevrilmişti. Yaşanan son dakika gelişmesine göre Harun, polise giderek cinayeti itiraf etti ve Yusuf Kavuk'u öldürdüğünü söyledi. 

Yusuf Kavuk Ceset

CANSIZ BEDENİ ÇALILARA GİZLENMİŞ HALDE BULUNDU

Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip Kavuk'un en son görüştüğü Harun Ateş ve Derya Altun'u fiziki ve teknik olarak takibe aldı. Yusuf Kavuk'un ailesi katıldıkları Müge Anlı programında çocuklarını ararken, özel ekibin ise çalışması büyük bir gizlilikle sürdü. Yusuf Kavuk'un cesedi dün sabah saatlerinde Bilecik Bozöyük'te ormanlık alanda bulundu. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yaşanan bu gelişme, kısa sürede Türkiye'nin gündemine oturdu. 

"YUSUF'LA 2020 YILINDA TANIŞTIM"

Müslİm Sarıyar'ın haberine göre; Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet özel ekibi tarafından sorgulanan şüphelilerden Derya Altun ifadesinde, "2020 yılında Alaçatı'ya tatile gittiğimde Yusuf'la tanıştık. Sonrasında aramızda gönül ilişkisi yaşadık. Bir süre sonra da ayrıldık. Fakat arkadaş olarak görüşmeye devam ettik. Makedonya'da okuduğum için sürekli oraya gidip geliyordum. Mayıs 2023  tarihinde Makedonya'ya Yusufla birlikte gittik. Bir gün sonra Bursa'da beraber olduğum Harun'da şüphelenmiş olmalı ki peşimizden Makedonya'ya geldi" dedi.

CİNAYETİ NASIL İŞLEDİĞİNİ ANLATTI

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Harun Ateş, "Bursa Otogarı'ndan telefon kulübesinden beni aradı. Telefonu yurt dışı olduğu için çalışmadığını bu nedenle kulübeden aradığını kendisinin Bursa Otogarında olduğunu belirtti. Ben de araçla gidip kendisini aldım. Bir süre sonra Derya nedeniyle tartışmaya başladık. Mobilyacılar Çarşısı civarında aracı durdurdum. Aşağı indik. Cebinden bıçağı çıkarıp bana sallamaya başladı. Bende elinden alıp bıçaklayarak öldürdüm. Sonra Kavuk'un cesedini aracın bagajına koydum. Gece hiçbir şey olmamış gibi Derya'nın yanına gittim. Kendisine birşey demedim. Sabah kalkıp daha önceden bildiğim Bilecik Bozüyük'teki ormanlık alana götürüp attım. Üzerini de taşlarla kapattım.

"PİKNİĞE GİDİP CESEDİ KONTROL ETTİM"

Cinayetten sonra birkaç kez Derya ve ailesini de alarak oraya pikniğe götürdüm. Yanlarından uzaklaşıp cesedin bulunup bulunmadığını kontrol için cesede bakıp tekrar Deryaların yanlarına geliyordum. Hatta bu pikniğe de aracım arızalı diyerek başka kişilerin aracını alıp gidiyordum. Hatta Yusuf Kavuk'u öldürdükten sonra iphone kulaklığı Derya'nın oğluna hediye ettim.

"O BENİ ÖLDÜRMEK İÇİN GELMİŞ"

Eğer ben öldürmesem o beni öldürecekti. Zaten oradan telefonunu almadan gelmiş. Ayrıca burada öğrendiğime göre otobüs biletini de başkasının üzerine almış. Beni öldürüp tekrar Nevşehir'e dönecekti. Planı oydu kesin. Derya'yı benden kıskandığı için ortadan kaldırmak istedi" dediği öğrenildi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu