İsrail ordusuna ait tanklar, Beyt Hanun Mahallesi civarında Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki tarım alanlarına girdi.

Gazze'de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi etkileyen İsrail saldırıları, 23. gününde de artarak devam ediyor. Gece süresince İsrail hava kuvvetleri, Gazze'de 450'den fazla noktayı hedef aldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Gazze'nin kuzey bölgelerine yönelik obüs ve tank saldırıları başladı. İsrail savaş uçakları da kuzeydeki hava saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

Sderot'ta görev yapan AA muhabirinden alınan bilgilere göre, İsrail tankları Gazze'nin kuzeyine yerleştirildi. Beyt Hanun Mahallesi'nin bitişiğindeki tarım topraklarına konuşlandırılan tankların varlığı, bölgedeki gerilimi daha da artırıyor.

Önceki hafta İsrail ordusunun kara operasyonlarını genişleteceğini duyurduğu açıklamadan sonra, Gazze'ye yönelik saldırılarında şiddeti arttırdığı gözlemleniyor.

GAZETECİ KAYIPLAR: 34 HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Şeridi'nde yaşanan yoğun bombardımanlar sonucunda 34 gazetecinin hayatını kaybettiği açıklandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, bu trajik kaybın detaylarını paylaştı ve saldırılar nedeniyle hayatını kaybeden gazetecilerin isimlerini kamuoyuna sundu.

Saldırılarda 3 kadın gazeteci de dahil olmak üzere toplamda 34 gazeteci yaşamını yitirdi. Aynı zamanda birçok gazeteci, İsrail'in saldırıları sonucu aile üyelerini kaybetme acısını yaşadı. 26 Ekim'de gerçekleşen bir saldırıda, Al Jazeera'nın kıdemli muhabiri Vail ed-Dahduh'un eşi, çocukları ve diğer aile üyeleri hayatlarını kaybetti.

Bununla birlikte, İsrail'in Lübnan sınırında meydana gelen bir çatışmada, Lübnanlı bir gazetecinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak: AA