Paranın Yönü” programında ekonomi gündemi detaylı bir şekilde ele alınıyor. Programda, piyasalardaki güncel gelişmeler ve yatırım fırsatları değerlendirilerek izleyicilere yol gösterici bilgiler sunuluyor. Mert Başaran, yatırım stratejileri, tasarruf yöntemleri, arazi yatırımları, borsa, altın, döviz gibi konularda yatırımcının aklındaki soru işaretlerini gideriyor.

Paranin Yonu 01062024 6

PROGRAM İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR

Türkiye ve dünya gündemi, ekonomi gündemi, dış politika, strateji konularının yer aldığı program, yatırım yapmak isteyen geniş bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Hem büyük yatırımcılar hem de küçük ölçekli yatırım yapmak isteyenler, “Paranın Yönü” programında sunulan değerli bilgilerden faydalanıyor. Aziz Akova’nın sunduğu ve Mert Başaran’ın uzman görüşlerini paylaştığı program, yatırımcılara rehberlik ediyor. Ekol TV'de her pazar saat 14.00’te yayınlanan program, yatırım dünyasına ilgi duyan herkes için önemli bir bilgi kaynağı haline gelmiş durumda.

Paranin Yonu 01062024 2

AZİZ AKOVA KİMDİR?

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olan Akova kariyerine öğrencilik yıllarında başladı. Show Haber'de stajyer olarak İstanbul'a adım atan Aziz Akova, sırasıyla TV EM ve Beyaz Tv kanallarında mesleğini sürdürdü. 2019 yılında Show Haber’e transfer oldu. Yaptığı özel haberlerle dikkat çeken başarılı muhabir, 6 Şubat Depremi başta olmak üzere bir çok sıcak olaylarda görev yaptı. Ayrıca meslek hayatı boyunca sınır bölgesinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekâtı, Bahar Kalkanı Harekatı dahil kritik olayları haberleştirdi. Aziz Akova 3 yıl 7 aydır Show Haber'de çalıştıktan sonra Ekol Tv’de Haber Müdürü olarak göreve başladı.

Aziz Akova 01062024

Aziz Akova Mert Basaran 01062024

MERT BAŞARAN KİMDİR?

1978 yılında İstanbul'da doğan Mert Başaran, eğitim hayatına İstek Vakfı Bilge Kaan Koleji'nde burslu olarak devam etti ve Ortaokul ile lise eğitimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra iş hayatına atılan Başaran, ulusal ve uluslararası alanda tanınmış şirketler arasında yer alan DHL, Kuhne+Nagel, Arkas, Türk Telekom gibi kuruluşlarda Satış Müdürü olarak görev yaptı.

Aziz Akova Mert Basaran 01062024 1

2016 yılından itibaren arsa ve arazi yatırım danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Mert Başaran, finans ve yatırım konularındaki bilgi birikimini paylaşarak 2022'de yayımlanan ve büyük ilgi gören 'Küçük İşler Büyük Özgürlükler' ile Kasım 2023'te piyasaya sürülen 'Bırak' adlı kitapların yazarı oldu. Başaran, iş hayatındaki deneyimlerini ve finansal özgürlüğe ulaşma sürecini içeren kitapları, şirket toplantıları, TV programları, YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşıyor.

Mert Basaran 01062024

Mert Başaran, finansal okuryazarlık konusundaki bilgi birikimi ve kişisel deneyimleriyle, bireylere parayla olan ilişkilerini gözden geçirme ve finansal hedeflerine ulaşma konusunda rehberlik ediyor. Finansal özgürlüğe giden yolda atılacak adımları, kendi yaşamından öğrendiği deneyimlerle destekleyerek anlatan Başaran, "Parayı Mayalamak" ve "Parayı Yavrulatmak" gibi benzersiz finansal kavramlarla geniş kitlelere sesleniyor.

Aziz Akova Mert Basaran 01062024 3

Tasarruf bilincini doğru yatırım tercihleriyle birleştirerek hazırladığı konuşma programları, kitapları ve video içerikleri aracılığıyla binlerce insanın finansal hayatını dönüştürmeye katkı sağlıyor.

Aziz Akova Mert Basaran 01062024 2