Emekli maaşlarına Temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon farkı oranında doğrultusunda yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Bununla birlikte emekli sandığı emekli maaşlarına ise toplu sözleşme farkı ile birlikte 19,30 oranında maaş zammı yapıldı. Kök maaşına gelen zammın ardından maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emeklilerin ise en düşük emekli maaşı düzenlemesi doğrultusunda maaşları 10 bin TL'de kaldı. AK Parti tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifi Meclis'te kabul edildi. Kabul edilen yasa teklifiyle birlikte ise en düşük emekli maaşı zamlandı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? İşte merak edilen soruların yanıtları..

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 139

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşı 12.500 TL oldu. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kabul edilen teklif Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ve sonrasında Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 5

EMEKLİ ZAMMI MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

En düşük emekli maaşının 12.500 TL olmasının ardından vatandaşlar, maaş farklarının ne zaman yatacağını araştırıyor. En düşük emekli maaşıyla ilgili düzenleme Meclis'te kabul edilmekle birlikte henüz resmi olarak yürürlüğe girmedi. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından zam farklarının yatacağı tarihin de belli olması bekleniyor.

Editör: Nurseli Fırat