2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün, 19 Ocak Cuma günü sona erdi. Milyonlarca öğrenci karnelerini aldı. Devlet okullarında başarı gösteren öğrencilere yönelik hayata geçirilen Başarı Teşvik Programı araştırılıyor. Başarı teşvik programı nedir, karne hediyesi verilecek mi? İşte detaylar...

Karne_günü_4

Karne Hediyesi Verilecek Mi?

Recep Tayyip Erdoğan,  yaptığı açıklamada, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret kadar başarı desteği verileceğini açıklamıştı. Binlerce İlkokul, ortaokul, lise öğrencisi bu sene destek ödemesinin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Peki, Başarı Teşvik Programı ile karne ödemesi yapılacak mı? 

Karne_günü_1

Dereceye giren ya da üstün başarı sağlayan öğrenciler ve velileri ise Başarı Teşvik Programı ile ilgili araştırmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıllarda söz konusu sosyal yardım faaliyeti ile ilgili yaptığı açıklamada, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk, orta ve yükseköğretim öğrencilerine başarı desteği verileceğini duyurmuştu. Peki, Başarı Teşvik Programı başvurusu nasıl yapılır, bu yıl karne ödemesi yapılacak mı, kimler alabilecek?

Karne_günü_2

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR?

Başarı teşvik programı, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine net asgari ücret kadar dönem arasında başarı desteği verilmesi planlanan programdır.

Karne_günü_3

Recep Tayyip ERdoğan, Başarı Teşvik Programını şu şekilde açıklamıştı: "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz."

ögrenci_karnesi_karne_gunu

TAKDİR TEŞEKKÜR ALAN ÖĞRENCİLERE PARA YARDIMI

Sömestr tatiline başlayacak milyonlarca öğrenciden takdir teşekkür alana para başvurusu adımları merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan takdir ya da teşekkür alan, sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5’e giren öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ı kadar destek verileceğini söyledi. 2024 yeni asgari ücret net 17 bin 2 TL olunca devlet karne desteği 10 bin 201 TL oldu.

ogrenci_karnesi_karne_gunu_4

CUMHURBAŞKANI KARNE HEDİYESİ VAR MI?

20 milyon öğrencinin dört gözle beklediği Cumhurbaşkanı karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır? Takdir teşekkür alan öğrencilere karne hediyesi verileceği söylenmişti. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk karne günü araştırılan devlet desteğinin 19 Şubat 2024 Pazartesi itibariyle hesaplara yatacağı söylendi. 

ogrenci_karnesi_karne_gunu_5

Karne Hediyesine Nasıl Başvurulur?

En fazla yılda 2 kez verilebilecek olan takdir alana devlet desteği almaya hak kazanan öğrenciler e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra Yükseköğretim Kurul Başkanlığı ardından Bireysel Üstün Başarı Ödül Başvurusu bölümüne tıklayarak başvurularını yapabilir.

Editör: Nurseli Fırat