İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya göre, köy muhtarı Şahamettin Aykul'u arayan dolandırıcı, kendisini İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir olarak tanıtarak kimlik bilgilerinin siber suçlara karıştığını, altınlarını bozdurarak vereceği IBAN numaralarına parayı yatırmasını gerektiğini söyledi. Buna inanan muhtar Aykul, 76 ata lira ve 1 yarım altınını bozdurarak şüphelilerin hesaplarına toplam 1 milyon 100 bin TL gönderdi. 

3 KÖY MUHTARINA DA DOLANDIRICILIK TEŞEBBÜSÜ

İnegöl ilçesinde 3 köy muhtarı olan daha aynı yöntemle dolandırılmaya çalışılınca şüphelilerin tespit edilmesi için Dolandırıcılık Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü desteğiyle çalışma yapıldı. 

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Eylemleri gerçekleştirdiği tespit edilen 11 şüpheliye İstanbul, Denizli, Manisa, Antalya ve Edirne'de olmak üzere 11 adreste bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi.  Operasyonlarda şüphelilerin evlerinde ve üstlerinde çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka hesap/kredi kartı, laptop, ruhsatsız 9 mm tabanca ve tabancaya ait 12 adet 9mm çapında fişek ve ruhsatsız 7.65 beratta silah ve 24 adet 7.65 mm tabanca mermisi ele geçirildi.

9 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şüphelilerden Eren Ölmez, Emrah Tunç, Engin Girgin, İsmail Alagöz, Ceyhan Oruç, Emine Sevim,  Caner Güneş, Esat Fidan, Volkan Karakaş yakalanırken, Fagan Alasgarov ve Baki Boğa'nın yakalanmaları çalışmaları devam ediyor.

BİR ŞÜPHELİNİN 3 ARAMA KAYDI VAR

Öte yandan İstanbul'da yakalanan şüphelilerden Emrah Tunç'un 3 ayrı dolandırıcılık suçundan aranma kaydı olduğu ortaya çıktı.

Editör: Yağmur Kaya