İsrail basını, Gazze'nin kuzeyindeki sahil bölgesinde çekildiği iddia edilen ve İsrail askerlerinin sahile İsrail bayrağı çekerek ulusal marş okuduğu bir görüntüyü yayımladı. Bu görüntüde, İsrail askerlerinin sahilde bayrak çekme ve marş okuma eylemi gerçekleştirdiği görülüyor.

KOMUTANDAN İDDİALI KONUŞMA: "GAZZE BİZİM TOPRAĞIMIZ"

Görüntüdeki birliğin komutanının, İbranice yaptığı konuşmada Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu öne sürerek şu ifadeleri kullandığı kaydedildi: "2 bin yıllık sürgünün ardından Gazze'nin limanlarına ve sahillerine geri döndük. Buradan 20 yıl önce kovulmuştuk. Bu görevi bitirmenin başka yolu yok. İsrail'in hedefi hiç bitmez. Bizim hedefimiz. İsrail'in hedefi, 2 bin yıllık kaybı, bu durduğumuz yerde. Bu savaşa ayrı girdik, bir bitiyoruz. Başımız yukarıda, artık oyalanmak yok. Bizler İsrail halkı, İsrail toprağı için savaşıyoruz. Burası bizim toprağımız."

GAZZE'NİN TARİHİ VE İSRAİL'İN ABLUKASI

1967'deki Altı Gün Savaşı'nda Gazze Şeridi'ni işgal eden İsrail, 2005 yılında bu bölgeden çekilmişti. Hamas'ın Filistin seçimlerini kazanmasının ardından Gazze'de iktidara gelmesiyle, İsrail 2006 yılında Gazze Şeridi'ni abluka altına almıştı. Bu son gelişme, bölgedeki tansiyonun yeni bir boyut kazanmasına işaret ediyor.