Emekli maaşı ek zam düzenlemesi yapılacak mı? Binlerce emekli vatandaş, 'emekli maaşına zam gelecek mi?' sorusuna yanıt arıyor. Memur ve memur emeklisine verilen yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklisi 37,57 zammın ardından birçok emeklinin beklentisi karşılanmadı ve ek zam beklentisi ortaya çıktı.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_73

Toplu sözleşmeden kaynaklı 2023'ün ikinci 6 ayında yüzde 6 maaş zammı alan yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi, hesaplamalara göre, bu dönemde oluşan enflasyon farkını alacak. Peki, emeklilere ek zam olacak mı? Emeklilere ek zam yapılacak mı?

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_68

EMEKLİLERE EK ZAM YOLDA!

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_62

Emeklilere ek zam yapılacak mı? Ek zam düzenlemesi hakkında, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

TBMM-bütçe-görüşmeleri-2024-3

Emekliye ek zam verilecek mi? Emekli maaş zamlarının netleşmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Tüm gözler kabinede..

EMEKLİLERE EK ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Emekli maaşına ek zam düzenlemesini en çok da en düşük emekli maaşı alanlar bekliyor. Enflasyon nedeniyle, kira artışları ve gıda fiyatlarına gelen zamların ardından emeklilerin zam beklentisi sürüyor.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_65

Düzenlemenin önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda ele alınması gerekiyor.

tbmm_genel_kurul_aa

Meclis, 16 Ocak'ta açılacak. Meclis'ten geçtikten sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına gidecek. Son olarak ise Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla resmen uygulamaya girecek.

Editör: Nurseli Fırat