Emekli maaşı ek zam düzenlemesi yapılacak mı? Binlerce emekli vatandaş, 'emekli maaşına zam gelecek mi?' sorusuna yanıt aranıyor.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_70

Verilen yüzde 37,57'lik zammın ardından birçok emeklinin beklentisi karşılanmadı ve ek zam beklentisi ortaya çıktı. Peki emekliye ek zam ne zaman, zam yapılacak mı? En düşük SSK-Bağkur emekli maaşı ne kadar olacak?

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_73

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM DÜZENLEMESİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Emekli maaşı ek zam düzenlemesi hakkında, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" ifadelerini kullandı. Emekliye ek zam verilecek mi? Tüm gözler kabinede..

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_62

Emekli Maaşına Ek Zam Bekleniyor!

Emekli maaşına ek zam düzenlemesini en çok da en düşük emekli maaşı alanlar bekliyor. Enflasyon nedeniyle, kira artışları ve gıda fiyatlarına gelen zamların ardından emeklilerin zam beklentisi sürüyor.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_65

Geçimlerini tek bir maaşla sağlayan emekli vatandaşlar, ek zammı bekliyor. Yapılacak yeni Kabine toplantısı ve Meclis'in açılmasıyla birlikte emekliye ek zam gündeme gelecek.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_53

Emekli maaşı ek zam düzenlemesi, yasalaşması sonrası emeklilere maaş farkı ödenebilir. Ancak emekli maaş zamlarının netleşmesi için yasal düzenleme gerekiyor. 

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_47

Düzenlemenin önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda ele alınması gerekiyor. Meclis, 16 Ocak'ta açılacak. Meclis'ten geçtikten sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına gidecek. Son olarak ise Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla resmen uygulamaya girecek.
 

Editör: Nurseli Fırat