Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrindeki resmi ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'a gitti. Mısır'a inen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Mısır Cumhurbaşkanı Sisi karşıladı.

SİSİ RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından resmi törenle karşılandı Görüşmenin öncelikli gündemi Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi olacak. Üst düzey ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılması kapsamında atılacak adımlar ele alınacak. Ticaret, savunma, enerji ve turizm gibi farklı alanlardaki imkanlar değerlendirilecek.

Cumhurbaskani Erdogan 12 Yil Sonra Misirda14Subat2024 Iha5

İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞI ELE ALINACAK

Hem Türkiye hem de Mısır, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının sona erdirilmesi için diplomatik çabalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde bu konuda atılacak adımlar da değerlendirilecek. Türkiye, 7 Ekim'den bu yana Filistin'e yönelik yardımlarını Mısır üzerinden Gazzelilere ulaştırdı. Kalıcı ateşkes ve Filistin'e yönelik insani yardım çabalarının da bu kapsamda Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde ele alınması bekleniyor.