Sakarya’daki patlamanın ardından hem Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Vali açıklamalarda bulunarak son durumu kamuoyu ile paylaştı. Patlamanın ardından yangın devam ederken, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Gelen anlık haberlerin ardından fabrika patlamasının nedeni ve hangi markanın fabrikası olduğu da merak konusu oldu…

Oba Makarna Patlama D

SAKARYA’DAKİ PATLAMA HANGİ FABRİKADA?

Sakarya’nın Hendek ilçesinde gerçekleşen patlamanın Oba Makarna fabrikası odluğu kaydedildi.

Oba Makarna Patlama C

FABRİKA PATLAMASI NEDEN OLDU?

Oba Makarna’nın fabrikasında meydana gelen patlamanın sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi.

Oba Makarna Patlama A

SAKARYA’DAKİ PATLAMADA SON DURUM NE?

Konuyla ilgili ilk açıklama Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan geldi. Alem açıklamasında "İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Patlaman sebebine ilişkin henüz bir bilgi yok yangın devam etiği için tespitleri yapamıyoruz. İlk patlama, güçlü bir patlama oldu. Etrafında yerleşim alanı yok" ifadelerini kullandı.

Patlama sonrası olay yerine gelen Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de açıklamalarda bulundu. Vali Karadeniz, "Toplam 57 işçi 2 de mutfak görevlisi olmak üzere 59 çalışan olduğu bilgisi var. Çalışanların bir kısmının patlamanın olduğu yerde olduğu söyleniyor. İlk belirlemelere göre patlama değirmen bölümünde oldu. 21 yaralı var 2'sinin durumu ağır entübe durumundalar" ifadelerini kullandı.

Editör: Şenay Yurtalan