İstanbul'da 30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nde meydana gelen kazada, biri engelli iki çocuk babası Yunus Emre Göçer ağır yaralanmış ve hastanede yapılan müdahalelere rağmen 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Kazaya karışan aracın sürücüsünün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud olduğu tespit edilmişti. Ancak, Mohamud olayın ardından serbest bırakılmış ve yurt dışı çıkış yasağı konulmuştu.

somali_cumhurbaskani_oglu_2987892

POLİSLER İNTİHAR DEDİ

Motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, polisin başlangıçta olayı intihar olarak değerlendirdiğini ancak güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasıyla gerçeğin anlaşıldığını belirtti. Adaletin yerine getirilmesi için mücadele ettiklerini dile getiren Göçer, eşinin ölümüne neden olan ve kaçmasına göz yuman herkesten şikayetçi olduğunu ifade etti. Ancak Göçer, yetkililerin tutumundan memnun olmadığını ve adaletin sağlanması için gerekenin yapılmadığını söyledi. Eşinin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Göçer, özellikle otizm hastası olan çocuğunun rehabilitasyonunda eşinin önemli bir rol oynadığını ancak şimdi tek başlarına olduklarını belirtti.

somali-cumhurbaskanının-öldurduğu-kuryenin-esi

POLİSLERE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı trafik kazasıyla ilgili olarak olay yeri incelemesi ve kusur değerlendirmesi yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, alınan ikinci rapor için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor beklediklerini ve soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü ifade etti.

3-somali_cumhurbaskani_oglu_yunus_emre

YURT DIŞINA KAÇTI

Ancak son bilgilere göre, bilirkişi raporunda Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un "asli kusurlu" olduğu belirlendi ve yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Mohamud'un 2 Aralık'ta yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

SOMALİ 2

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Mohamud'un emniyette verdiği ifade de kamuoyuna yansıdı. Edinilen bilgilere göre, Mohamud ifadesinde motokurye Yunus Emre Göçer'in ani bir şekilde sinyal vermeden frene bastığını ve sağa dönüş yaptığını belirtti. Ancak güvenlik kamerası görüntülerinde Göçer'in kendi şeridinde gittiği, Mohamud'un ise frene basmadan hızına devam ettiği görüldü. Mohamud, Göçer'i dönüşü olmayan yolda dönmeye çalışmakla suçladı, ancak görüntülerde Göçer'in dönüş yapmadığı açıkça görüldü. Bilirkişi raporu da Mohamud'un kusurlu olduğu sonucuna vardı.