Geçtiğimiz günlerde Avrasya Tüneli'nde meydana gelen bir kaza sonucunda biri engelli iki çocuk babası Yunus Emre Göçer, ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede 6 günlük yaşam mücadalesinin ardından hayatını kaybetmişti. Kazaya karışan aracın sürücüsünün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud olduğu tespit edilmişti. Alkol teski yapılan Mohamud, olayın ardından serbest bırakılmış ancak hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Benzer bir kaza daha dün öğle saatlerinde yaşandı. 

yemenli-diplomat-kaza 6

YEMEN'Lİ ESKİ BAKAN'IN OĞLUNUN YAŞLI KADINA ÇARPTI

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Yemen eski Ulaştırma Bakan'ının oğlu, tedavi için babasını hastaneye götürdüğü sırada 69 yaşındaki bir kadına çarptı. Kaza anı kameralara yansırken, yere savrulan kadın ağır yaralandı ve yoğun bakımda tedavi altına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan bakanın oğlu ise aynı gün çıkartıldığı mahkemece yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

yemenli-diplomat-kaza2

KAZA ANI KAMERALARA YANSIDI

Kaza, dün saat 12.30 sıralarında Beyoğlu Kalyoncu Kulluğu Mahallesi’nde meydana geldi. Yemen eski Ulaştırma Bakanı Ahmed Musa'aed Husseın Haidrah (77) hasta olduğu için tedavi amacıyla oğlu Musaeed Ahmed Musaeed Hussein (27) ile birlikte Türkiye'ye gelmişti. Eski bakan ve sürücüsü oğlu, hastaneye doğru seyir halindeyken yolun karşısına geçmek isteyen 69 yaşındaki Pakize Özer'e çarptı. Kaza sonucunda yere savrulan Özer, başını yere çarpmasıyla ağır şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

yemenli-diplomat-kaza3

BAKAN'IN OĞLUNUN ÇARPTIĞI KADIN YOĞUN BAKIMDA

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralı olan Pakize Özer'e ilk müdahaleyi yaparak ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Kadın hemen ameliyata alındı ve yoğun bakım servisine alındığı bildirildi. Durumu hala hayati tehlikesini korumaktadır.

yemenli-diplomat-kaza1

ÖNCE GÖZALTINA ALINDI SONRA SERBEST BIRAKILDI

Polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı ve eski Yemen Ulaştırma Bakanı'nın oğlu olan sürücü Musaeed Ahmed Musaeed Hussein'i gözaltına aldı. Eski bakan ise ifadesinde, tedavi amacıyla Türkiye'ye geldiğini ve oğlunun arabayı kullanması için yanında olduğunu belirtti. Eski bakan ve sürücüsü, emniyetteki işlemlerin ardından ayrıldı.

yemenli-diplomat-kaza8

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Hussein, emniyetteki ifadesinin ardından "taksirle yaralama" suçundan adli işleme tabi tutuldu ve nöbetçi savcılığın talimatıyla aynı gün adliyeye sevk edildi. Savcılık, Hussein hakkında "yurtdışına çıkış yasağı" ve "adli kontrol" talebinde bulundu. Mahkeme, bu talepleri kabul ederek Hussein'i yurtdışına çıkış yasağı konulması ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.