İstanbul'da, "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen bir grubun, özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine bebekleri sevk ettikleri ve kasıtlı olarak ölümlerine sebep oldukları iddiası ortaya çıkmıştı. İstanbul'da, bir çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ortaya çıktı. Aralarında doktor, hemşire ve ambulans şoförlerinin de bulunduğu 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Soruşturma kapsamında 22 kişi tutuklandı. Sağlık Bakanlığı yenidoğan çetesi hakkında ne dedi? diye aratırken ayrıca, Yenidoğan bebek çetesi hakkında Sağlık Bakan Kemal Memişoğlu açıklamada bulundu.

Saglik Bakanligindan Yeni Dogan

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİDOĞAN ÇETESİ HAKKINDA NE DEDİ?

"Yenidoğan Çetesi" hakkında ortaya çıkan iddiaların ardından Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bir açıklama yaparak, iddianamede adı geçen iki hastanenin faaliyetleri geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.

Firat-1

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada olayın 2023 yılı Mayıs ayından beri tespit edildiği belriterek, şunları ifade etti:

‘‘Kamuoyunda “yenidoğan çetesi” adıyla bilinen, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili olay, Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir.

Sağlık Bakanlığımız tarafından söz konusu hastanelerin faaliyetleri hakkında başlatılan inceleme sonucu hukuki yaptırım süreçleri devreye alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız’’

Medlife

2 HASTANENİN FAALİYETLERİ ASKIYA ALINDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı "Yenidoğan çetesi" hakkındaki iddianamede, "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneden ikisinin faaliyetlerinin askıya alındığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı (AA) ekibinin görüntülediği söz konusu hastanelerden Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin eylül, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi'nin ise Mayıs ayından beri faaliyet yapmadığı ortaya çıktı.

Şafak

Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin camında el yazısıyla "Hastane kapalıdır" şeklinde bilginin yer aldığı, hastanenin kapı girişinin ise iki dubayla bağlanıp kapatıldığı görüldü. İki hastanenin güvenlik kulübesinde de kimsenin görev yapmaması ve boş olması dikkati çekti.

160209413 Bakankapak

SAĞLIK BAKANI KEMAL EKŞİOĞLU’DA AÇIKLAMADA BULUNDU

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun da, basın açıklaması yaparak Yenidoğan bebek çetesi olayı hakkında açıklamada bulundu. Memişoğlu açıklamasında, olaydan 2023 yılından beri haberdar olduklarını söyleyerek çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. Sağlık Bakanı Memişoğlu, ayrıca yaptığı açıklamada şunlara değindi:

"Ortaya çıkan olayla ilgili tutuklananların içinde sağlık çalışanı olanlar da olmayanalar da var. Adli süreç devam etmektedir. Bu arkadaşlar için gereği, cezalandırması yapılacak. Biz bu olayı 2023 yılında ihbar ettik. Mayıs ayından itibaren tüm kurullarımızın organizasyonlarıyla illegaliteyi engellemek için elinden geleni yaptığını söylemek isterim. Türkiye'nin başarılı olduğu alanlara yapılan bu saldırılara lütfen inanmayınız. "

Editör: Rahime Özbey