Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul’daki birçok özel hastanede sağlıklı ve durumu kritik olan bebekleri yoğun bakıma alarak haksız kazanç sağladığı ve ihmalkâr davranışlarla bebeklerin ölümüne yol açan Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin, iddianame hazırlandı.  Çete lideri olarak Dr. Fırat Sarı’nın hastanesinin içinde bulunduğu ve konu hakkında 47 şüphelinin bulunduğu ve 5 kişini müşteki olarak yer aldığı iddianamede eklendi.

D H T R J T R (1)

DR. FIRAT SARI HANGİ HASTANELERDE ÇALIŞIYORDU?

Yenidoğan Çetesi yönelik hazırlanan iddianameye göre, örgüt lideri olarak tespit edilen Dr. Fırat Sarı’nın ile örgüt yöneticisi İlker Gönen hakkında 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianameye göre, Doktor Fırat Sarı’nın Esenyurt’taki Reyap Hastanesi'nde çocuk doktoru olarak görev yaptığı ve aynı zamanda Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi olduğu ortaya çıktı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan fezlekede, Yenidoğan Çetesi'nin lideri olarak görülen Fırat Sarı'nın, örgütte yer alan bir diğer doktor İlker Gönen ile birlikte hareket ettiği ortaya çıktı. Ayrıca, hastanelerin uygun koşullarda tedavi verebilecek durumda olup olmadığına bakmaksızın, bebek hastaların hayatı pahasına, anlaşmalı oldukları hastanelere usulsüz yöntemlerle sevk ettirdikleri öğrenildi.

N7Famlujw0Ykvkpzdfiudq (1)

YENİDOĞAN ÇETESİNİN LİDERİ DR. FIRAT SARI KİMDİR, TUTUKLANDI MI?

Yenidoğan Çetesi’nin lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı'nın, YouTube'da yayınlanan bir TV programına katıldığı ortaya çıktı. Programda "Yenidoğan Nedir?" başlığı altında gerçekleştirilen yayında Sarı'nın izleyicilerden gelen soruları yanıtladığı görüldü. Bu durum, kamuoyunda tepkilere yol açarken, sağlık skandalıyla ilişkilendirilen Sarı'nın böyle bir platformda yer alması gündeme oturdu.

Fırat Sarı, programda kendisine yöneltilen “Prematüre bebek nedir, tanımını yapar mısınız?” sorusuna verdiği yanıtla, 40 haftalık bir hamilelik sürecinin ideal olduğunu ancak literatürde 37 haftanın altındaki doğumların prematüre olarak kabul edildiğini belirtti. Sarı, bu sürenin altında doğan bebeklerin erken doğum olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Yenidoğan Çete Lideri Dr. Fırat Sarı hakkında hazırlanan iddianamede 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

Editör: Rahime Özbey