Bir zamanların ünlü kanalı Var Böyle Tipler’in sahibi Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında ilginç bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Çiftin, yakınlarını ve sektördeki arkadaşlarını dolandırıp yaklaşık olarak 100 milyon TL’lik vurgun yaptığı söylendi. Kendilerinden bir süredir haber alınamayan çiftin ise yurt dışına çıktığı da yer alan iddialar arasında.

kivanc-talu-kacti

SOSYAL MEDYADA İFŞA OLDULAR

Sosyal medya platformu olan X'te "kimsemkim" isimli bir kullanıcının yazdığı bu iddia kısa sürede herkesin dikkatini çekti. Ayrıca paylaşımın altına birçok kullanıcı "biz de mağduruz" yorumunu yaptı.  Ek olarak dolandıcılık olayıyla ilgili ortalıkta dolaşan ses kaydında, Beril Talu'nun ortaokul arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişi kendisinin de mağdur olduğunu dile getirdi. İkilinin kurdukları sistemle arkadaşlarını, yakınlarını ve insanları reklam işi vaadiyle kandırdığı söylendi. Ayrıca her müşteriden 1-2 milyon TL para aldığı da iddialar arasında. Yine çiftin, evlerindeki yardımcılarının arabasını ve dolarlarını sattırdığı ve bir veda partisi düzenleyip ardından Portekiz'e kaçtıkları da söylentiler arasında yerini aldı.

kivanc-talu-dolandirma

KIVANÇ TALU KİMDİR?

1988 doğumlu olan Kıvanç Talu Ankara'da dünyaya geldi. Üniversite'yi Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okudu, kariyerine reklam yazarı olarak başladı. 2015 yılında ise eşi Beril Talu ile Var Böyle Tipler isimli kanalı açtı. 

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu