Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından Hepsiburada, Kazakistan’ın teknoloji devi Kaspi’ye satılıyor. Hepsiburada'nın çoğunluk hisseleri, 1,13 milyar dolarlık satış bedeliyle el değiştirdi. İki taraf arasında imzalanan anlaşmaya göre, ödeme iki taksitte yapılacak ve Kaspi, şirketin yüzde 65,4'üne sahip olacak.

DOĞAN AİLESİ ONAYLADI

Doğan ailesi ile Kaspi arasında imzalanan anlaşma, Hepsiburada'nın A ve B sınıfı hisselerinin yüzde 65,4’ünün Kazak şirketine devrini içeriyor. İlk ödeme olan 600 milyon dolar, kapanışla birlikte yapılacak, geri kalan 526,9 milyon dolarlık ödeme ise 6 ay içinde gerçekleştirilecek.

PİYASA DEĞERİNİN 2.5 KATI

Hepsiburada’nın piyasa değeri 707 milyon dolar olarak belirlenirken, yapılan anlaşmada ortaya çıkan satış fiyatı piyasa değerinin 2,5 katına denk geliyor. Hisseleri dün 2,2 dolardan kapanan Hepsiburada, yeni sahibi Kaspi ile daha güçlü bir geleceğe adım atmayı planlıyor.

MARKALAR KORUNACAK

Kaspi CEO’su Mikheil Lomtadze, anlaşmanın Türk ve Kazak girişimciler için yeni fırsatlar yaratacağını belirterek, iki şirketin kendi markalarını sürdüreceğini açıkladı. Hepsiburada'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise Kaspi’nin, Hepsiburada’nın potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkaracak ortak olduğunu ifade etti.

2000 yılında kurulan Hepsiburada, bugün 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşteriye sahip. Şirketin 2023 mali yılında yaklaşık 4 milyar dolar satış hacmine ulaştığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi