Fon dolandırıcılığı davasının sanıkları arasında yer alan zabıta Hüseyin Eligül ile Seçil Erzan arasındaki yazışmalar dava dosyasına girdi. Eligül, Erzan'a "30 yıldır tanırım, 500 bin dolara yakın para verdim" şeklinde ifade ettiği mesajlarda, fon dolandırıcılığıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Özellikle "İsmet amca" adını verdiği bir kişiyle ilgili mesajlar attı.

“İSMET AMCAYI UNUTMA”

9 Aralık 2022 tarihli mesajında, "Kızım müsait misin, bu İsmet amca başımı ağrıtıyor" dedi. Erzan ise "Haftaya cuma ok, onun işi" şeklinde yanıt verdi. Bu yazışmaların ardından Eligül, "İsmet amcayı unutma gözünü seveyim" ve "Yavrum müsait misin bilmiyorum. İsmet amca sorun" şeklinde mesajlar gönderdi.

“BİRLİKTE GİRDİK BİRLİKTE ÇIKARIZ”

Eligül'ün 27 Aralık 2022 tarihinde Erzan'a "İsmet amcanın işi tamam mı? Arıyor açmadım" şeklinde bir mesaj göndermesi üzerine Erzan, "Hayır abi. Ben var da mı vermiyorum. Hayatımı riske attım. Yaşadığım, muhatap olduğum insanları bir bilsen. Toparlamaya çalışıyorum. Aklım gitti artık, benim görmüyor musunuz?" şeklinde sitem etti. Eligül ise "Tamam kızım. Ben de veriyorum madem öyle. Birlikte girdik, birlikte çıkarız. Sen nereye ben oraya. Bundan yana sıkıntı yok. Bir damla gözyaşına dünyayı değişmem ben" şeklinde yanıt verdi.

“NE DUYMUŞ? ELİM AYAĞIM TİTRİYOR”

16 Ocak 2023 tarihinde Eligül, Erzan'a "Musa abi çağırdı, yanına geldim" şeklinde bir mesaj gönderdi. Erzan, "Ne duymuş?" diye sordu. Eligül ise "Kızım bir ortamdaymış. Birileri bizim bu işleri konuşuyormuş. Fatih hocayı 'Florya'daki kardeşimiz' falan diye konuşuyorlarmış. 'Paramızı çalıştırıyor, her ay iyi kazandırıyor' diyorlarmış. 'Biz niye 1.5 senedir bekliyoruz' diyor. 'Böyle olmayacak, konuşalım' diyor. Bize geldi yardımcı olmak için, tüm şartları zorladık bunun karşılığı diye konuştu" şeklinde yanıt verdi. Erzan'ın "Abi Candaş yanımda, çok panik oldum, elim ayağım titriyor. Arayamıyorum" demesi üzerine Eligül, "Tamam, üzme kendini. Musa 'Telaş etmesin' dedi" diye yazdı.

DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK

Fon dolandırıcılığı davasının sanıkları arasında yer alan Hüseyin Eligül ve Seçil Erzan arasındaki bu yazışmalar, davaya yeni bir boyut kazandırdı. Eligül'ün "Birlikte girdik, birlikte çıkarız" şeklindeki ifadesi, davanın seyrini etkileyebilecek önemli bir detay olarak ortaya çıktı.