KRT TV'de sular durulmuyor. Ekran yüzlerinden üst düzey çalışanlara kadar herkesin çıktığı/çıkarıldığı kanalda bir skandal daha yaşandı. Önce yönetim kadrosu değişti şimdi de çalışanlar maaşlarını alamıyor. İddiaya göre; her ayın sonunda maaş alması gereken çalışanlar 15 gündür emeklerinin karşılığını alamıyor. Muhasebeciye asla ulaşamadıklarını belirten çalışanlar "en son bize ayın 1'inde maaşımızı alacağımızı söylediler ama üstünden günler geçmesine rağmen hala daha ne maaşımız var ortada ne de bir açıklama..." dedi. 

İŞÇİ KIYIMINA BAŞLADI

Her gelen yeni isimle birlikte emekçiler hiçbir sebep gösterilmeksizin işten çıkarılıyor ya da çıkarılma korkusuyla diken üstünde oturuyor. Son olarak ise bir kameramanın bir anda hiçbir sebep gösterilmeden işten çıkarıldığı ortaya çıktı.

ÇALIŞANLAR İSYANDA

Yayın politikası ve kadro değişikliklerinin yaşandığı kanalda değişmeyen tek şey emekçilerin olumsuz çalışma koşulları oldu. Kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat’ın gelmesiyle birlikte KRT’de 3 Genel Müdür ve 3 GYY değişti. Şu an ise çalışanlar bir genel yayın yönetmeni olmadan çalışıyor. “Oto galeri işletir gibi kanal işletiyorlar” diyen çalışanlar isyanda ve seslerinin duyulmasını istiyor.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu