Sağlık Bakanlığı, Ankara Kahramankazan’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)’a yönelik 23 Ekim’de gerçekleşen terör saldırısında yaralanan vatandaşlara ilişkin açıklama yaptı.

Ankara TUSAŞ'ta terör saldırısı! Bakan Yerlikaya açıkladı: Şehit ve yaralılar var Ankara TUSAŞ'ta terör saldırısı! Bakan Yerlikaya açıkladı: Şehit ve yaralılar var

“16 KİŞİ TABURCU EDİLDİ”

Sağlık Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan 22 vatandaşımızdan 16’sı taburcu edildi. 6 yaralımızın durumu stabil olup tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir” denildi.

Sağlık Bakanlığı Tusaş

NE OLMUŞTU?

 Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a yönelik 23 Ekim Çarşamba günü saat 15.26'da terör saldırısı yapıldı. Bir taksiyle gelen 2 PKK’lı terörist, araçtan iner inmez, çevredeki sivillere ateş ederek, tesise yöneldi. Bu sırada şiddetli patlama duyuldu.  Saldırı ile birlikte TUSAŞ içinden de patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti. Saldırıdan hemen sonra Jandarma özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı. Saldırıda 5 kişi şehit olmuş, 22 kişi ise yaralanmıştı.

TUSAŞ'a hain saldırı: Teröristlerin kimlikleri belli oldu TUSAŞ'a hain saldırı: Teröristlerin kimlikleri belli oldu

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Terör örgütü PKK, 25 Ekim’de TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

MİT’ten terör örgütüne ağır darbe; TUSAŞ şehitlerinin kanı yerde kalmadı MİT’ten terör örgütüne ağır darbe; TUSAŞ şehitlerinin kanı yerde kalmadı

Editör: Rabia Çetin