Türk Havacılık Uzay Sanayi Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ)  yönelik dün yapılan saldırının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan PKK'nın mühimmat depolarını vurdu. Dün gece gerçekleşen operasyonda ise 32 hedef imha edilmişti.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

MİT, 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin yaralandığı TUSAŞ saldırısının ardından Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. MİT tarafından, söz konusu operasyonlarda Suriye'de ve Irak'ta PKK/YPG kontrolünde örgüte ait sözde askeri, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, lojistik ve mühimmat deposu gibi çok sayıda stratejik nokta hedef alındı. PKK/YPG'ye karşı planlanan hedefe ulaşılıncaya kadar MİT'in operasyonlarına devam edeceği belirtildi.

MSB: 32 HEDEF BAŞARILI ŞEKİLDE İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) ise dün yapılan açıklamada, "Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terörist hedeflere hava harekatı icra edilmiş, 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir. Hava harekatlarımız kararlı şekilde devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Mit Iç

Editör: Rabia Çetin