Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili açıklama yapan Bakan Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.
Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

CEVDET YILMAZ: TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİ BAŞARILARI HEDEF ALINDI 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir" dedi 

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI 

Terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

NTV'nin haberine göre; çatışmada 3 teröristen ikisi etkisiz hale getirildi. Teröristlerden biri çatışmayı sürdürüyor.  

BAKAN TUNÇ:8 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç  "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. 

BAKAN KACIR: SAVUNMA SANAYİ BAŞKANIMIZI ARADIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara TUSAŞ’daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kacır, "TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde bir haber aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım. Kendisi haberi doğruladı ancak henüz detaylarla ilgili bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim tüm mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin" dedi. 

Ekran Görüntüsü 2024 10 23 165114

DMM'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.  Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." 

Ekran Görüntüsü 2024 10 23 164650

TERÖRİST GÖRÜNTÜLENDİ

Bombalı saldırı sonrası çatışma çıktı. Silahlı terörist o an kameralara böyle yakalandı.

Tedirgin

PERSONELLER TEDİRGİN

Tesis içinden ilk görüntüler servis edildi. Saldırı sonrası paylaşılan görüntüde, personellerin tedirgin bekleyişi yer aldı. 

BİR PATLAMA SESİ DAHA GELDİ

Tesiste ise bir patlama daha meydana geldiği öğrenildi. Çalışanların ise tesisteki sığınakta bulunduğu kaydedildi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: Yağmur Güzel