"Kösem Sultan", "Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi romanların yazarı olan Özlem Kumrular, geçen yıl İsviçre'de geçirdiği kazanın ardından yoğun bakıma alınmış ve tedavi görüyordu. Yoğun bakıma alınan Prof. Dr. Özlem Kumrular, dün akşam hayatını kaybetti. Peki, Özlem Kumrular kimdir? İşte Özlem Kumrular'ın hayatı ve eserleri..

Prof Dr Özlem Kumrular

ÖZLEM KUMRULAR KİMDİR?

Özlem Kumrular, 1974 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Prof. Dr. Özlem Kumrular Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya Salamanca Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, “Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi tarihi kurgu romanları kaleme almıştır. Kumrular, “Sultanın Mutfağı” incelemesiyle Osmanlı saray mutfağına derinlemesine bakış getiren bir esere imza atmıştır. Prof. Dr. Özlem Kumrular, "Muhteşem Süleyman", "Zaman Treni" ve "Sultanın Mutfağı" adlı eserlerinin de yazarıdır. Osmanlı-Avrupa, Akdeniz, deniz tarihi, yemek tarihi üzerinde çalışmıştır. Bir yıldır yoğun bakımda tedavi gören 50 yaşındaki tarihçi yazar Prof. Dr. Özlem Kumrular dün akşam yaşam savaşını kaybetti.

Editör: Nurseli Fırat