Fenerbahçe, muradına erdi. 

Tüm dünyada, "Special one" olarak tanımlanan Portekizli ünlü teknik adam Jose Mourinho, kendisini 2 yıllığına Fenerbahçe'ye bağlayan resmi sözleşmeye imzasını attı.

Jose Mourinho3 020624

STAT TIKLIM TIKLIM

Ülker Stadı'ndaki imza törenine gelen on binlerce taraftar, stadı tıklım tıklım doldurdu. 

Başkan Ali Koç ve direktör Mario Branco ile hazırlanan tören alanına çıkan Mourinho, taraftarı selamladı. 

ALİ KOÇ: DÜNYADAKİ İLK 5 TEKNİK DİREKTÖRDEN BİRİ

İmza töreninden önce bir konuşma yapan Ali Koç, Mourinho'nun dünya üzerinde en iyi olarak sayılabilecek 5 teknik direktörden biri olduğunu belirterek, çok astronomik ücret teklifleri gelmedikçe mevcut kadroyu koruyacaklarını ve şampiyonluklar için mücadele edeceklerini söyledi. 

Jose Mourinho4 020624

MOURİNHO: ARTIK BU FORMA TIPKI DERİM GİBİ, KEMİĞİM GİBİ...

Sözlerine, Türkçe "Tünaydın" diyerek başlayan Mourinho,  "Normalde bir teknik adam elde ettiği zaferden sonra bu sevgiyi görür ama en başında bu sevgiyi hissedebiliyorum sizden. Bu aynı zamanda bana büyük sorumluluk veriyor. Sizlere söz veriyorum ki şu andan itibaren ben de sizin ailenize aitim, bu forma tıpkı benim bir derim gibi, bir kemiğim gibi..." dedi. 

"FUTBOL TUTKUSU İÇİN EN İYİ YERLERDEN BİRİNDEYİM"

Fenerbahçe formalarını sallayarak taraftarı coşturan Mourinho, "Futbol bir tutukudur.  Öyle zannediyorum ki bu tutkuyu hissedebileceğiniz en iyi yerlerden bir tanesindeyim." diye konuştu. 

"BURADA OLMAYI ÇOK İSTEDİM"

Portekizli, şöyle devam etti:

"Sayın başkanı tanıdığım günden bu yana şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; sizler için burada olmayı çok isterim. Sizler çok büyük bir taraftar grubusunuz ve bunu tüm kalbimle söylüyorum ki sizin bu tutkunuz için burada olmayı gerçekten çok istedim."

Jose Mourinho5 020624

"EN ÖNEMLİ ŞEY FENERBAHÇE"

Jose Mourinho, Türk futboluna, Türk ligine yardımcı olmak için burada çalışmak istediğini de belirterek, Ama en önemlisi ne Türk futbolu ne de Süper Ligi geliştirmek, asıl önemli şey; Fenerbahçe." ifadelerini kullandı. 

"ARTIK SİZİN HAYALLERİNİZ BENİM HAYALLERİM"

Ünlü teknik adam, "Şu dakikadan itibaren, imza atacağım andan itibaren sizin hayalleriniz benim hayallerim..." diyerek sözlerine son verdi.

BÜTÜN TRİBÜNLERİ GEZDİ

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve Mourinho bütün tribünleri gezerek taraftarın sevgi gösterisine karşılık verdi.