Merkez Bankası Nisan Faiz Kararı Ne Olmuştu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı merakla bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı, ekonomi gündemini yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2024 Nisan ayında, yılın dördüncü toplantısında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Nisan ayı faiz kararını açıkladı. Banka politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

Tcmb Merkez Bankasi 22022024 1

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz ay faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 50'de sabit bırakan Merkez Bankası'nın mayıs ayında alacağı faiz kararı merak ediliyor. TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. Mayıs ayı TCMB faiz kararı bekleniyor.

Tcmb Merkez Bankasi 22022024 9

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı mayıs ayı faiz kararı için takvim belli oldu. Buna göre; Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararı 23 Mayıs 2024 Perşembe günü (bugün) saat 14.00'da açıklanacak.

EKONOMİSTLERİN FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik" paketini açıkladı. Şimşek, yaptığı konuşmada, en önemli önceliklerinin hayat pahalılığını bir sorun olmaktan çıkarmak olduğunu belirterek, "Enflasyonu düşük tek hanelere indirmek. Refah için, sürdürülebilir yüksek büyüme için düşük tek haneli enflasyon olmazsa olmazdır. Fiyat istikrarı bunun en önemli bileşenidir." ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomistlerin geneli TCMB'nin Mayıs ayı politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı.

Editör: Nurseli Fırat