2024-2025 KYK yurtları yedek listesi araştırılıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanan sonuçlara göre KYK'da kalmaya hak kazananlar, kayıtlardan sonra yurtlarına yerleşecek. Herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler için, yedek yerleştirmeler devam edecek. Konuyla ilgili GSB'den yapılan açıklamaya göre yurtlara yerleşmek isteyen öğrencilerin her hafta güncellenen yedek sırasını takip etmesi gerekiyor. Peki, KYK yedek sonuçları nereden öğrenilir? İşte 2024-2025 KYK yurt yedek listesine ilişkin detaylar..

kyk-yurt-sonuçları

2024-2025 KYK YURT YEDEK SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK yedek sırası bekleyen öğrenciler, "KYK yurt yedek listesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 2025 KYK yurt yedek sonuçları, KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. KYK yurtlarına yedek sırası bekleyen öğrenciler için yerleştirmeler devam edecek. Yurtlara yerleşmek isteyen öğrencilerin her hafta güncellenen yedek sırasını takip etmesi gerekiyor.

KYK-yurt-başvuru-sonuçları

Geçtiğimi yıl KYK yedek sonuçları Pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün açıklanıyordu. KYK 1. yedek yurt sonuçları e-Devlet üzerinden ilan edilecek

KYK YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

GSB KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açılıyor. Adaylar TCKN ve şifreleri ile sonuçları sorgulayabilecek. KYK yurt yerleştirme sonucu ekranında kazanılan yurt adı adresi, kayıt tarihleri ve diğer bilgileri bulunacak.

KYK-yurt-ücretleri-belli-oldu-başvurular-ne-zaman

KYK 1. yedek başvuru sonuçları, https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama internet adresinden öğrenilecek.

KYK YEDEK LİSTESİ SORGULAMA EKRANI

KYK YURT KAYITLARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

KYK yurt kayıtları e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet kapısı üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekmektedir. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor. Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

KYK-yurt-başvuru-sonuçları-açıklandı-devlet-yurdu

2024-2025 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024-2025 yılı KYK yurt ücretleri, başvuru yapan öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Geçtiğimiz dönem yurt ücretleri; tip 1 ücreti aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL ve tip 6 570 TL olarak ödenmişti.

KYK ücretlerine yapılan yüzde 50 zam sonrası özelliklerine göre 6 tip olarak ayrılan yurt odalarının fiyatları güncellendi. Buna göre, 1'inci tip 345 TL'den 517,50 TL'ye, 2'nci tip 405 TL'den 607,50 TL'ye, 3'üncü tip 405 TL'den 607,50 TL'ye, 4'üncü tip 480 TL'den 720 TL'ye 5'inci tip 510 TL'den 765 TL'ye, 6'ncı tip de 570 TL'den 855 TL'ye çıktı. KYK yurtlarında, depozitolarını 15 Eylül'e kadar yatırmayan öğrencilerin yurt kaydının silineceği duyuruldu.
 

Editör: Nurseli Fırat