KYK burs ve kredi başvuruları hakkında merakla beklenen açıklama 8 Ekim Salı günü itibariyle yapıldı. Burs başvuruları online olarak alınmaya başlandı. Başvurusu kabul edilen öğrenciler, öğrenim hayatları boyunca yaz kış fark etmeksizin burs veya kredilerini almaya devam edecekler. Burs hakkı elde eden öğrenciler geri ödemez yapmazken, öğrenim kredisi alan öğrenciler mezuniyetlerinden sonra taksitler halinde geri ödeme yapacak. Bu kapsamda “KYK burs başvurusu nasıl ve nereden yapılacak? Ne zaman bitecek?” soruları bugün yoğun şekilde araştırılıyor…

Kyk Burs Basvurulari C

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 2024-2025 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre öğrenciler başvurularını 8 Ekim-13 Ekim 2024 TARİHLERİ ARASINDA YAPABİLECEKLER.

Kyk Burs Basvurulari F-1

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları online olarak e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu  internet adresine T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan öğrenciler ekrandaki yönergeleri takip ederek ve kendinden istenen bilgileri girerek KYK burs başvuru işlemini tamamlayabilecek.

E-DEVLET KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kyk Burs Basvurulari D-1

2024-2025 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

GSB’den yapılan açıklama ile 2024 KYK burs ücreti

Lisans ve Önlisans öğrencileri için 2 bin TL,

Yüksek Lisans öğrencileri için 4 bin TL,

Doktora öğrencileri için 6 bin TL olarak belirlenmişti.

Yeni dönem KYK burs ücretlerinin ise 2025 yılında açıklanması bekleniyor.

Editör: Şenay Yurtalan