2024-2025 VGM burs başvuru tarihleri açıklandı. Lisans ve önlisans öğrencileri VGM başvuru sayfasından işlemlerini tamamlayabilecek. Değerlendirmenin ardından burs alma hakkı elde eden öğrencilere 8 ay boyunca burs verilecek. Bu kapsamda VGM yükseköğrenim burs başvurularının en zaman yapılacağı ve başvuru şartları da üniversite öğrencileri tarafından araştırılıyor…

Vgm Burs D

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından yapılan açıklamaya göre yükseköğrenim burs başvuruları 21 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Vgm Burs C

VGM BURS BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

VGM burs başvuruları Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmi sayfası üzerinden yapılabilecek.

VGM BURS BAŞVURU SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

2024-2025 VGM BURSU NE KADAR, KAÇ TL?

VGM burs ücretleri 2024 yılı Ocak ayı itibariyle 2000 TL olarak belirlenmişti. 2024-2025 VGM burs ücreti ise henüz açıklanmadı.

Burs Nn

VGM BURSU KAÇ AY VERİLİYOR?

VGM bursu için yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından burs almaya hak kazanan önlisans ve lisans öğrencilerine ekim-mayıs aylarını kapsayacak şekilde 8 ay burs ödemesi yapılacak.

Burs P-1

VGM BURSU BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

Editör: Şenay Yurtalan