İzmir yangın son dakika haberleri incelenirken, yangına ilişkin detaylar merak ediliyor. İzmir'deki yangına ilişkin incelemelerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelindeki orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yumaklı yaptığı açıklamada, "Meteorolojik veriler önümüzdeki 3 gün orman yangınları için yüksek risk olduğunu söylüyor. Bu 3 gün için alarmdayız" ifadelerini kullandı. Peki İzmir yangını bitti mi, söndürüldü mü? İşte İzmir yangını 18 Ağustos Pazar son gelişmeler..

Izmir Orman Yangini 29062024 Aa (3)

İZMİR YANGINI DEVAM EDİYOR MU?

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler yangına havadan da müdahale etmeye başladı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına 4 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediliyor. Yangın bölgesinde bulunan 1 hayvan barınağı tahliye edildi. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede görev yapan helikopterlerin zaman zaman zorlandıkları gözlendi. Ayrıca yazlık evlerde bulunan vatandaşlardan bazıları jandarma kontrolünde güvenli alana sevk edildi.

Izmir Orman Yangini 19062024 Aa (2)

Yüksek rüzgar ve nemle şiddetini artıran İzmir, Bolu, Karabük, Manisa ve Aydın'daki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangınlarda tedbir amacıyla 3 bin 971 kişi tahliye edildi. Bakan Yumaklı, 69 yangının kontrol altına alındığını, 5 yangınla mücadelenin devam ettiğini açıkladı. Ayrıca Bakan Yumaklı, "Önümüzdeki pazar gününe kadar hepimizin son derece dikkatli olması gereken bir periyottayız. Lütfen bizler de gerekli hassasiyeti gösterelim. Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz devam ediyor" diye konuştu.

Detay Fotoğraf-108

iZMİR YANGINI SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Bakan Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar bölgesindeki orman yangınının enerjisinin düşürüldüğünü belirterek, "Halihazırda yangınla ilgili şehri tedirgin edecek herhangi bir husus söz konusu değil" dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"5 aktif yangınımız var. Bir vadinin içine sıkıştı yangın. Orada ulaşım biraz sıkıntılı. Uçak ve helikopterlerle baskıyı azaltıp, arkadaşlarımızın söndürmesini bekliyoruz. Şu anda İzmir'de Bozdağ'da 8 uçak, 14 helikopter var. Kuzey hattı yangının çıkış noktası olan bir nokta. Burada da kırsal alanda başlayıp ormana sirayet eden bir yangın var. Kesin olmamakla beraber yine dikkatsizlik sebebiyle şu anki duruma geldiğimizi düşünüyoruz. Rüzgar dünkü gibi değil. Kuzey ve güney hattına arkadaşlarımız yoğun şekilde müdahale ediyorlar. Güney hattı bizim için daha önemli. Çünkü orayı aştığında ormanlar var. Rüzgar artarsa arkadaşlarımız için de hayati tehlike olabiliyor zaman zaman. Hışımlarda 3 ev, Örnekpınar'da da 2 ev hasar görmüş durumda.

İzmir Yangını 1

Bizim diğer yangınlarımız var. Hali hazırda müdahalelere devam eden, Bolu, Karabük ve Manisa. Burada da enerjileri düşürüldü." Bizi zorlayan en önemli hususun meteorolojik şartlar olduğu, çok yüksek rüzgar, düşük nem ve sıcaklıkla uyardığını söylemiştik. Bütün vatandaşlarımızı özellikle açık alanda bir kibrit bile çakmamalarını, araç pencerelerinden ızmarit atmamalarını aklıma gelmeyen yangına sebep olacak bir unsura neden olmamaları için rica ediyorum. Yaklaşık 9 km'lik bir hat oluştu. Açık alanlar var. Orman teşkilatımız yangınlar bittikten sonra hasar görmüş alanları açıklayacak.

İzmir Karşıyaka'daki yangın etkisini artırarak yerleşim yerlerine vardı. İzmir'de 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yumaklı, Bolu'daki yangınla ilgili olarak "Yangının sebebi anız ateşi; gözaltılar var." dedi. Sağlık Bakanlığı, yangınlardan 78 kişinin etkilendiğini açıkladı.

İzmir’de devam eden yangın nedeniyle ise bölgeye 2 bin 489 personel ve 258 araç ile 604 iş makinesi sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle 8 farklı yerleşim yerinde 900 kişi ise tedbir amacıyla tahliye edildi.Bolu Göynük’teki yangına ise 986 personel, 384 araç ve 371 iş makinesi ile müdahale çalışmaları devam ediyor. 4 farklı yerleşim yerindeki toplam 413 vatandaş ise tedbir amaçlı güvenli alanlara nakledildi.

İzmir Yangın

İZMİR'DE TAHLİYE EDİLEN BÖLGELER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'deki yangından etkilenen ve tahliye edilen bölgeleri paylaştı. Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

"İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde;

Sancaklı Mahallesinde 170, Doğançay Mahallesinde 500,Zübeyde Mahallesinde 50, Onur Mahallesinde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaşımız, Bayındır İlçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İZMİR VALİSİ SÜLEYMAN ELBAN İZMİR YANGININDA SON GELİŞMELERİ AÇIKLADI

İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medya hesabından Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangıyla ilgili paylaşım yaptı. Vali Elban paylaşımında, "Karşıyaka ilçesi, Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınının enerjisi iyice düşmüş, risk büyük ölçüde azalmıştır. Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir. Orman, AFAD, polis ve jandarma güçlerimiz ve TOMA araçları, itfaiye, belediye araçları ve personeli ile diğer tüm birimlerimizle bölgeye hızlı bir şekilde müdahale edilmiş, vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmıştır.

Yangından etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için gerekli tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. Bu zorlu süreçte, dayanışma içinde olmanın ve birbirimize destek vermenin önemini bir kez daha görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, bu tür felaketlere karşı daha dikkatli olmaya ve yangın güvenliği konusunda bilinçli davranmaya davet ediyoruz. Bu yoğun mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını umut ediyorum. Tekraren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Editör: Nurseli Fırat