Hava sıcaklıklarının artmasıyla gün geçmiyor ki Türkiye'nin herhangi bir yerinden orman veya tarım arazisi yangını haberi alınmasın.

İZMİR, ÇANAKKALE VE DİYARBAKIR

İzmir, Çanakkale ve Diyarbakır'da çıkan yangınlar söndürülmeye çalışılıyor. 

İZMİR'DE TARIM ARAZİSİ

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, zeytin ağaçlarıyla kaplı tarım arazinde yangın çıktı. Alevlerin ormana sıçramaması için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Izyan2

Kemalpaşa'nın Çiniliköy mevkisindeki zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım alanında saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 1 yangın söndürme helikopterleri de bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangının ormana sıçramaması için mücadelesini sürdürüyor. 

Izyan1

DİYARBAKIR'DA BUĞDA VE ÜZÜM BAĞI YANGINI

Kayapınar ve Dicle ilçesinde çıkan yangında 200 dönüm buğday ve üzüm bağı yandı.

Diyan3

Kayapınar ilçesi Taban Mahallesi’nde buğday ekili tarlada akşam saatlerinde yangın çıktı. İhbarla olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın, mahallelinin de desteğiyle ekipler tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 150 dönüm ekili buğday yandı, alevlerin sıçradığı bir traktör de hasar gördü.

Diyan2

Dicle ilçesinde de üzüm bağında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 50 dönüm ekili üzüm bağı yandı.Yangınların çıkış nedenlerinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Diyan1

ÇANAKKALE'DE ORMAN YANGINI

Çanakkale'de ise orman yangını nedeniyle tarihi alana girişler durduruldu.

Canyan1

Eceabat ilçesi Kumköy yakınlarında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle Tarihi Alan'a geçişler durduruldu. Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur" denildi.

Canyan2-1

KÖY TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken, alevlerin ilerlediği istikametteki 57'nci Alay Conkbayırı Şehitliği ve Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.