AK Parti eski Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yardımcılığı görevine getirildi.

fuat köktaş.jpeg3

FUAT KÖKTAŞ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

59 yaşındaki Fuat Köktaş, 4 Mart 1964 tarihinde Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Samsun'da tamamladıktan sonra 1986 yılında iş hayatına atıldı. Samsun'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almış ve bir dönem Samsunspor Kulüp Başkanlığı yaptı.

fuat köktaş.jpeg2

Siyasi kariyerine Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde ilçe ve il teşkilatlarında görev alarak başladı. AK Parti'nin kuruluşuyla birlikte 2001 yılında partinin Samsun Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2002-2006 yılları arasında ise AK Parti Samsun İl Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü.

fuat köktaş

Aynı zamanda Samsun'da Nakliyeciler Derneği Kurucu Üyeliği ve Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği ve Samsun Lojistik Platformu Üyeliği gibi görevlerde bulundu.

Fuat Köktaş, aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. Akaryakıt, nakliyat, inşaat, maden ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren Köktaş Grup Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteriyor.

fuat köktaş.jpeg1

Siyasi başarısıyla dikkat çeken Köktaş, 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti'den Samsun Milletvekili olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Fuat Köktaş, liderlik vasfı ve etkin rolüyle AK Parti'nin öncü isimlerinden biri olarak tanınıyor.

FUAT KÖKTAŞ’GÖREVİ NE?

Son olarak, Fuat Köktaş'ın AK Parti Genel Başkan Vekil Yardımcısı olarak atanması, siyasi kariyerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Köktaş, Trabzon'un yetiştirdiği deneyimli bir siyasetçi olmasının yanı sıra spor dünyasında da önemli izler bırakan bir lider.