MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra sahada hakem Halil Umut Meler'e saldırmış, Meler ise aldığı darbeyle yere kapaklanırken yerde de tekmelerin hedefi olmuştu.

SAVUNMASI 'PES' DEDİRTTİ

Korkunç saldırının ardınan Meler'in hakemliği bıraktığı iddia edilirken, rezil saldırının faili Faruk Koca'nın savcılıktaki ifadesi de ortaya çıktı. Meler saldırı sonrası hastaneye kaldırılmış, göz çevresinde kırık ve kanama tespit edilmiş, kafa travması nedeniyle de müşaade altında tutulmuştu. Beraberindeki iki kişi ile tutuklanan Koca ise savunmasında "Benim attığım tokat kırığa sebebiyet vermez" diyerek 'pes' dedirtt. Koca'nın ifadesine ise Ekran Haber ulaştı.

MELER'İ SUÇLADI

Koca'nın savcılıktaki ifadesi şöyle;

"Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben bu konu ile ilgili olarak savcılıkta ve kollukta ifade vermiştim. Bu ifadelerimi aynen tekrar ederim. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir.

ATTIĞIM TOKAT KIRIĞA SEBEBİYET VERMEZ

Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı.

Kalp rahtsızlığım bulunması sebebi ile de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır."

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Koca savcılık iddianamesinde aleyhine olan bölümleri kabul etmediğini belirtirken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sincan Cezaevi'ne sevk edildi