EYT düzenlemesinde prim eksiği olanlar için ikinci şans geldi. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanları kapsayan EYT uygulaması için fırsat verildi. EYT yasasında SSK’lılar 7200 gün ile emeklilik hakkına sahip olurken, Bağ-Kurlular ise 9000 günle emeklilik hakkı elde etmişti. Peki EYT'li olamayanlar nasıl emekli olacak? İkinci EYT gelecek mi? İşte EYT’yi kaçıranlar için yeni düzenleme tarihi...

Para J-1

PRİM İNDİRİMİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Uzun süreden beri beklenen ve ikinci EYT olarak bilinen prim indirimi düzenlemesi nihayet hayata geçiyor. Yeni düzenleme, Bağ-Kurluları kapsayacak. 9000 gün prim artık tarih oluyor. Yeni düzenleme sayesinde artık Bağ-Kurlular için de prim gün sayısı 7200 gün olacak. 

Para E-1

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK İMKANI 

İkinci EYT düzenlemesinden yaklaşık 1 milyon küçük esnafın yararlanması bekleniyor. 7200 prim düzenlemesinin kesin tarihi belli olmadı. Ancak, prim indirimi düzenlemesinin bu yıl sonuna kadar meclisten geçmesi bekleniyor. Torba yasa maddeleri arasında yer alan düzenleme sayesinde eksik prim nedeniyle EYT’yi kaçıranlara 5 yıl erken emeklilik şansı sağlanacak. 

Editör: Yağmur Güzel