Emekli maaşı ek zam düzenlemesi yapıldı mı? Binlerce emekli vatandaş, 'emekli maaşına zam gelecek mi?' sorusuna yanıt arıyordu. Merak edilen soruların yanıtlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi..

Ordu-Ulubey-ilçe-kadın-kolları-başkanı-Hatice-turap-yüksel-recep-tayyip-erdoğan-5

Kabine Toplantısında Recep Tayyip Erdoğan Ek Zammı Açıkladı!

Emekli maaşına ek zam düzenlemesinini bekleyen emeklilerin gözü kulağı, bugün yapılacak olan kabine toplantısındaydı. Kabine toplantısı bugün 16 Ocak tarihinde gerçekleşti.

Kabine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde emeklilerin merakla beklediği ve emeklilere ek zam konusunun görüşüldüğü kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Zam oranı belli oldu.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_68

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM ORANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin beklediği ek zam oranı için açıklamlarda bulundu: "İnsanımızın refah düzeyini yükselmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_73

Geçen yılın son aylarındaki yaptığımız hesaplarla 16 milyon emekliye 5'er bin lira ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emekliler de ödemelerini aldı. Emeklilerimizi darda bırakmıyoruz, emeklillerimizin arasındaki artışı yakınlaştıracak adım artıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz için ilave yüzde 5 artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum."

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_71

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU, KAÇ TL?

Emeklilere ek zam oranını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer bir müjdeyi verdi ve en düşük emekli maaşının 10 bin lira olacağını açıkladı. "Temmuz ayında emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_53

Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.." dedi.

Editör: Nurseli Fırat