Lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilmiş, Türkiye’nin konuştuğu cinayetin ardından firar eden Cem Garipoğlu ise 197 günün sonunda teslim olmuştu.

HAPİSHANEDE İNTİHAR ETTİ

18 Kasım 2011’de müebbet hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu hapiste geçirdiği 3 yılın ardından 10 Ekim 2014 tarihinde cezaevinde intihar etmişti.

ÇİN'E KAÇIRILDIĞI İDDİASI

Ancak Cem Garipoğlu'nun işlediği soğukkanlı vahşi cinayet ve ailesinin zenginliği intiharın gerçek olmadığı iddialarını gündeme getirmiş, hatta Cem’in hapisteyken Çince çalışması Çin’e kaçırıldığı söylemlerine neden olmuştu.

Yeni Proje (1)-5

Karabulut ailesi iddiaların ardından Cem’in mezarının açılması için defalarca talepte bulunmuş ancak mahkeme başvuruları reddetmişti.

9 YIL SONRA GARİPOĞLU AİLESİNDEN ŞAŞIRTAN BAŞVURU

Cem Gariopoğlu’nun intiharından 9 yıl sonra bu defa baba Mehmet Nida Garipoğlu dilekçe vererek oğlunun mezarının açılmasını istedi.

Garipoğlu ailesinin verdiği o dilekçede Mehmet Nida Garipoğlu ile ilgili olayın üzerinden geçen zamana rağmen acısının küllenmesine izin verilmediği, gerçek dışı ithamlarla toplumda yanlış bir algı oluşturulduğu ve bu nedenle ailenin de cezalandırıldığı belirtildi.

"MEZARI AÇILSIN, KAMU VİCDANI RAHATLASIN"

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Mehmet Nida Garipoğlu’nun savcılığa sunduğu dilekçede, “Biz de açılmasını istiyoruz, kamu vicdanı rahatlasın. Biz de bu soru işaretleriyle yaşamak istemiyoruz artık” dediğini açıkladı. 

KARARI SAVCILIK VERECEK

Epözemir de Cem Garipoğlu'nun mezarının kamu vicdanının rahatlaması için mutlaka açılması gerektiğini söylerken, kararı savcılığın vereceğini belirtti.

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılırsa 9 yıllık soru işaretleri de ortadan kalkmış olacak. Savcılığın konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir karara varması bekleniyor.