Detaylara ise Ekran Haber ulaştı. İddiaya göre şüpheli O. Ö., Ankara, İstanbul, İzmir gibi birçok ilde 2018-2023 yılları arasında 18 yaşından küçük 500’ün üzerindeki kız çocuğuna karşı, cinsel istismar, taciz, şantaj gibi suçlar işledi. 

İLK SUÇLAMA ÜLKEYE MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜ SOKMAK VE YAYMAK

İlk olarak 2018'de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına şüpheli hakkında müstehcen görüntüleri ülkeye sokmak ve yaymaktan soruşturma başlatıldı. 2019 ila 2021 yılları arasında da açılan davalar yine benzer suçlamalardan açıldı. O suç duyurularından biri de 2020'de çocuğu cinsel istismara uğrayan bir baba tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapıldı. Şüpheli O.Ö. hakkında şantaj suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Ancak mahkeme, şüpheli O.Ö. hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdi. İtiraz üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını eksik incelemeden bozdu. 

KORKUNÇ GERÇEK CEP TELEFONU HAFIZASINDA GİZLİYDİ

Bölge Adliye Mahkemesi, sanığın ev ve iş yerlerinde arama yapılarak dijital materyallerine el konulup incelenmesini talep etti. Şüphelinin cep telefonuna el konuldu. O telefon adli bilişim uzmanı bir bilirkişiye gönderildi. Korkunç gerçek telefonun incelenmesinde ortaya çıktı. Yüzlerce kız çocuğuna ait binlerce görüntü ve fotoğraf kayıtlıydı. Bu tespitlerin ardından şüpheli hakkında derhal yakalama kararı çıkartıldı. Şüpheli O.Ö. İstanbul’da yeniden gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edildi, cezaevine gönderildi. İfadesinde ise hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. 

KÜÇÜK KIZ ÇOCUKLARINA YARIŞMA TUZAĞI

Küçük kız çocuklarını İnstagram üzerinden ağına düşüren O.Ö.’nün yöntemi mağdurların ifadeleriyle ortaya çıktı. İddiaya göre şüpheli, önce hedefine aldığı küçük kız çocuklarına İnstagram üzerinden mesaj atarak beden ölçüleriyle ilgili basit bir yarışma yaptığını, bu konuda destek verip vermeyeceklerini soruyor, ardından ise küçük kız çocuklarının beden ölçülerini istiyor. Aldığı yanıtlardan sonra bu kez de aldığı cevapların doğruluğunu tespit etmek bahanesiyle doğrulama yapmam gerekiyor diyerek çocukların yarı çıplak fotoğraflarını istiyor. Buna kanan küçük yaşta kız çocukları fotoğraflarını gönderiyor ve böylece aylar sürecek istismara maruz kalmak zorunda kalıyorlar. 

"DEDİKLERİMİ YAPMAZSAN AİLENE SÖYLERİM" ŞANTAJI

Şüphelinin bir sonraki adımı beklendiği gibi tehdit ve şantajla daha fazlasını almak oldu. Çocukları, yarı çıplak fotoğrafları aileleri ve arkadaşlarına göndermekle tehdit etti. Fotoğrafların yayılmasından ve ailelerinin duymasından korkan çocuklar sosyal medya uygulaması instagram üzerinden görüntülü aramayla gerçekleştirilen istismara boyun eğdi.

Editör: Barış Sözal